Signnieuws

Woensdagmiddag wordt een lichaam gevonden in een vrachtwagen op het terrein van en door personeel van Isca Nederland in Hoevelaken. Daarna verspreiden de roddels zich razendsnel door de ether, aldus de directie van Isca.

Binnen 10 minuten na het eerste hulpverzoek door personeel van Isca Nederland aan 112, verschijnen de eerste berichten op internet:  ‘Lichaam gevonden in laadruimte van vrachtwagen Hoevelaken. In de laadruimte van een vrachtwagen in Hoevelaken is woensdagmiddag een lichaam gevonden. De vrachtwagen staat op een industrieterrein in de straat De Wel, bij het bedrijf Isca Nederland, een groothandel in reclameproducten.’

Voorts  wordt melding gemaakt dat de truck Turkse kentekenplaten heeft en komt van het bedrijf Hüner, een Turks transportbedrijf.  Er wordt onderzoek gedaan door de politie.

Het terrein van Isca Nederland in Hoevelaken wordt door de politie afgezet, nadat er melding is gedaan dat het personeel – tijdens het lossen van een vrachtwagen uit Turkije – een lichaam tussen de pallets met goederen heeft gevonden.

Ramptoeristen

Vervolgens gaat het razendsnel. Het terrein wordt door de politie afgezet. Pers en ramptoeristen verzamelen zich voor het pand en de eerste roddels komen op gang, aldus de directie van Isca Nederland. Daarom voelt zij zich genoodzaakt, voor zover het politieonderzoek dat toelaat, een beetje inzicht te verstrekken.

“Het is juist dat er een dode is gevonden in een vrachtwagen van een leverancier. Wie en wat weten wij ook niet. Er zijn geen medewerkers van Isca Nederland bij betrokken, er is wel slachtofferhulp ingeschakeld voor de medewerkers”, aldus de directie van Isca Nederland.

Alle zendingen verzonden

Men vervolgt in een verklaring: “Vannacht heeft de politie en de douane het pand en de goederen weer vrijgeven. Dus, in tegenstelling tot berichten die ons bereiken, zijn wij vandaag gewoon open en kunnen wij alle producten leveren. En alle zendingen zijn gisteren verzonden, zo dat u hier ook geen overlast van heeft.”

“Wij betreuren het dat een persoon het leven heeft gelaten en onze gedachten zijn bij de nabestaanden die we veel sterkte toewensen. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de persvoorlichter van de politie”, besluit de directie van Isca.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *