Signnieuws

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, zal op donderdag 17 september a.s. plaatsvinden als een volledig online evenement. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat.

De exposanten zijn dit jaar online te vinden.

Onlangs kondigde Easyfairs de beurs aan als eerste hybride verpakkingsevenement – oftewel een combinatie van een fysiek en online evenement – maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te geven aan een online variant. Easyfairs ziet het als haar primaire taak om te luisteren naar de wensen van haar exposanten en bezoekers en voorziet daarom de verpakkingssector van een volledig online event.

Online verbinden

“We willen graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren vanwege huidige omstandigheden. Met deze online editie van Empack willen we de Nederlandse verpakkingsindustrie toch bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven en bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken”, aldus de Hoon. Empack Reconnect wordt opgezet met het online-eventplatform Swapcard. De software van dit platform biedt bezoekers de mogelijkheid om online in contact te komen met exposanten, sprekers en andere professionals.

Geen live ontmoetingen, maar wel virtueel, tijdens deze editie van Empack.

Virtuele bezoeken

Het online event richt zich volledig op de hoofdfunctie van Empack: het verbinden van vraag en aanbod in de markt. Verpakkingsprofessionals kunnen meer dan 300 exposanten virtueel bezoeken en met hen in contact komen. Daarnaast heeft de bezoeker de mogelijkheid om één-op-één te praten met andere aanwezigen in netwerklounges gericht op thema’s als compensatie en reductie van C02, voedselveiligheid en voedselverspilling, de kracht van kunststof en de dynamische ontwikkelingen in e-commerce. Ook is aandacht besteed aan een inhoudelijk kennisprogramma. Het programma begint met diverse interactieve sessies die op elkaar aansluiten, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Tot slot kunnen bezoekers innovaties van exposanten online bewonderen in de innovatiegalerij.

Next Level

Voor Empack Reconnect wordt op Next Level, de moderne bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem, een hoofdpodium en een studio ingericht. Marketeer Empack Tanee Plat: “Op Next Level beschikken we over de ruimte en zijn alle technieken aanwezig. Hier komen live sprekers aan het woord die weer te zien zijn via het online platform, en we richten één congreszaal in tot studio voor opnames.”

Vooraf registreren

De virtuele beurs gaat live op donderdag 17 september van 10.00 tot 15:30 uur. Vooraf registeren is noodzakelijk en kan eenvoudig via www.empack.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.