Signnieuws

De European Design Awards 2022 zijn uitgereikt. Nederland mocht 22 keer op het podium komen. Verve by Vruchtvlees werd gekroond tot European Design Agency of the Year.

Na twee digitale edities werden de European Design Awards dit jaar weer ouderwets live uitgereikt. Op zaterdag 18 juni was de Estlandse hoofdstad Tallinn het toneel van de feestelijkheden. Verve by Vruchtvlees haalde er het grootste kunststukje uit: het bureau won vier awards – goud voor de digitale identiteit van modulair bancair platform Tuum, zilver en twee keer brons – en werd voor de tweede maal uitgeroepen tot European Design Agency of the Year. Verve evenaart daarmee het bijzondere record van het Haagse bureau Silo.

Meer succes

Opvallend succes was er ook voor het jonge bureau Dana Dijkgraaf Design, dat alle nominaties wist te verzilveren. Zilver voor een papiersample van Fedrigoni en het boekwerk Genootschap Architectura et Amicitia 2006-2020, brons voor de expositie Cadeau, hoezo?

Expositie Cadeau, Hoezo? door Dana Dijkgraaf e.a . | Fotografie: Mike Bink

CLEVER°FRANKE deed als elk jaar uitstekende zaken met twee prijzen: zilver voor een microsite die de reizigersinformatie van de Amsterdamse metrolijn inzichtelijk maakt, en brons voor Unicefs Changing Childhood Project. De tot in alle details uitgewerkte productcatalogus voor FORMANI leverde Zuiderlicht een gouden award op.

Overzicht alle winnaars

In totaal mochten Nederlandse designers en bureaus 22 prijzen in ontvangst nemen. Klik hier om alle Nederlandse winnaars op de site van BNO te bekijken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.