Signnieuws

De Vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland timmert aan de weg om (zij)instromers en scholieren warm te maken voor het vak. Tijdens een webinar op 23 november werden twee promotiefilms getoond.

Afgelopen maandag vond een webinar plaats van de Vakgroep SignTechniek van Techniek Nederland met als doel de leden, en ook niet-leden, te informeren over lopende en nieuwe zaken. Onder leiding van host Ton van der Schoot, voorzitter van de vakgroep, kwamen enkele deskundigen aan het woord die de toehoorders meenamen in een aantal belangrijke vakgroeponderwerpen.

Meer hierover in een van de komende nummers van Sign+ Magazine. Diegenen die het webinar hebben gemist, kunnen de uitzending overigens integraal terugkijken via deze link.

Promotiefilms

In samenwerking met Wij Techniek (voorheen OTIB) zijn twee video’s geproduceerd die de veelzijdigheid van het vakgebied etaleren. De boodschap: bij SignTechniek komt veel kijken. Van contact met de opdrachtgever, het uitwerken van de wensen tot de voorbereidingen in de werkplaats en het veilig plaatsen en onderhouden op wonderlijke plaatsen, waar je anders nooit komt.

Werken op de Euromast

Een video gaat over onderhoud aan een lichtreclame van de Rabobank in het topje van de Euromast. Deze film laat zien hoe het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van deze verlichte sign in zijn werk gaat. De kijker kan in deze 360°- VR film zelf het beeld draaien en daardoor het werk van alle kanten bekijken. Deze film is gemaakt in samenwerking met Wij Techniek en Licht & Reclame.

Zichtbaar vanaf de snelweg

De andere film behelst een time-lapse van de montage van een grote lichtreclametekst bij Koninklijke Euroma in Zwolle. Doel is het hoofdkantoor goed zichtbaar te maken vanaf de snelweg A28. Dat resulteerde in megagrote (4,5 meter hoog) verlichte letters op het dak. Deze time-lapse laat zien wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van verlichte reclame op het dak van een gebouw. De film is gemaakt in samenwerking met Reklatekst.

In Sign+ Magazine nummer 8-2020 een uitgebreide reportage over de realisatie van deze reclametekst van maar liefst 30 meter lengte.

Medio 2021 zullen waarschijnlijk nog enkele films of vlogs verschijnen, met de productie en onverlichte reclame als thema’s, verklapte Van der Schoot.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.