Signnieuws

Het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC) lanceert gratis tutorials. De eerste behandelt het belang van een correct design om een probleemloze afwerking te garanderen. De tweede gaat over de mogelijkheden van JDF voor drukwerkaankopers.

Met deze tutorials, die het VIGC presenteert tijdens de Print 2010 beurs in Brussel, wil het instituut enerzijds de communicatie tussen design, prepress en afwerking verbeteren. En anderzijds ook drukwerkaan – en verkopers vertrouwd maken met een nieuwe, gestandaardiseerde mogelijkheid voor efficiënte informatie-uitwisseling.

Handige tools
"De tutorials die we de afgelopen jaren al hebben gelanceerd, bv. rond de live preflight in Adobe InDesign of de verschilpunten tussen GWG v3 en v4, kenden een groot succes. We kregen heel positieve reacties van de lezers.", vertelt Eddy Hagen, directeur en trendwatcher van het VIGC. "Met deze twee nieuwe tutorials richten we ons op andere domeinen: de relatie tussen design, prepress en afwerking enerzijds en de meer administratieve kant bij drukwerkaankoop anderzijds. Die laatste tutorial is echt een interessant gegeven. Het gaat immers om een handige tool die in een standaard software pakket zit, maar het is er een die nog bijna niemand heeft ontdekt, laat staan gebruikt."

Downloaden
Beide tutorial files kunnen gedownload worden van de VIGC-website: https://www.vigc.be/tutorial-files/ De afwerking-tutorial bestaat ook als gedrukte poster. VIGC-leden ontvangen deze gratis. Anderen kunnen deze tegen betaling bestellen bij het VIGC: info@vigc.be.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.