Signnieuws

Voor het tweede jaar op rij organiseert het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) op 25 en 26 oktober een Hackathon: de grafische kunst-hackathon.

De Hackathon vindt, net als vorig jaar, virtueel plaats. Dit maakt het makkelijk om deel te nemen. “Dat kan eenvoudig via plenaire virtuele meetings, veel kleine ad hoc overleggen via bijvoorbeeld Teams, Skype of Zoom. We hadden hier vorig jaar hele goede ervaringen mee en het bleek heel goed te werken”, zegt Jan de Clippeleer, Executive Director van EY, die het initiatief mede ondersteunt. “Meer dan ooit hebben we nieuwe technieken, diensten en businessmodellen nodig. Onze Hackathon is dé manier om al die ideeën en kennis bij elkaar te brengen”, zegt Jos Steutelings, algemeen directeur VIGC.

Experts

Tijdens de tweedaagse Hackathon staan experts met verschillende achtergronden ​​ter beschikking van de teams en zullen licht werpen op de voorstellen die tijdens het evenement worden ontwikkeld. Ze kunnen actief betrokken worden bij teamprojecten. Tussendoor worden workshops gegeven over bijvoorbeeld professionele pitching en het ontwikkelen van een businessmodel.

Aan het einde van de tweedaagse Hackathon kiest een internationale jury drie winnaars. De winnaars zullen hun project kunnen voorstellen op het jaarlijkse VIGC-congres.

Winnaar 2020

Luca School of Arts – de Belgian Design Academy in Gent – ​​werd uitgeroepen tot winnaar in 2020. De laatstejaarsstudenten overtuigden de jury met hun project ‘Smiles’. Hun uitdaging was om de perceptie te veranderen van mensen die zeggen dat print dood is. Daarom lieten ze zien dat digitale content en drukwerk hand in hand kunnen gaan. Dit deden ze door herinneringen te verzamelen via ‘smile detection’ op de smartphone en deze vervolgens samen te voegen in een gepersonaliseerd gedrukt boek.

Luca School of Arts – de Belgian Design Academy in Gent – ​​werd uitgeroepen tot winnaar in 2020.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.