Signnieuws

Een gepassioneerde foliemonteur. Dat was Vincent Staats, een eenpitter met een groot netwerk in de internationale wrapscene. Tot hij tijdens z’n werk van drie meter hoogte op zijn hoofd viel. Zijn hartenkreet aan elke zzp’er: “Verzeker jezelf.”

Vincent Staats aan het wrappen tijdens de Fespa in Hamburg in 2011. Het moment dat hij werd opgenomen in de internationale carwrapscene.

Hij heeft een “passie voor wrap”, zoals hij het zelf zegt. Nog steeds, al laat zijn rechterarm hem nu in de steek. Hij kan alleen maar kijken naar creaties die hij alleen of samen met anderen maakte. Plakboeken vol. Na een noodlottig ongeval tijdens het werk, bijna drie jaar geleden, raakte Vincent Staats (nu 47) eenzijdig verlamd. Hij moest weer leren praten en lopen en is nog dagelijks bezig met revalideren.

Ontzettend blij

In 2019 zou hij met zijn gezin emigreren naar de Verenigde Staten, maar zeven maanden daarvoor maakte het ongeluk een einde aan deze Amerikaanse droom. “Ik moet leren loslaten en accepteren.”

Achteraf is Staats ontzettend blij dat hij een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering had. “Verzekeren voelt altijd overbodig tot je het nodig hebt. Ik ben getekend voor het leven, maar we hebben nu geen financiële problemen. Mijn oproep aan andere zzp’ers is: verzeker jezelf.”

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 reacties op “Vincent Staats: ‘Zzp’er, verzeker jezelf’

 1. Job schreef:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/749571/joris-werd-opeens-blind-en-verloor-alles-verzekeraar-liet-me-de

  Dit soort artikelen moeten geen waanillusie creeren dat een verzekering je uit de brand helpt, in feite moet je maar hopen dat wat je overkomen gaat; gedekt wordt door de polis.

  • Wouter Mooij schreef:

   Klopt als een bus. Het draait uiteindelijk om de kleine lettertjes in de polis. Het is dus zaak een solide verzekering af te sluiten die aansluit bij de activiteiten die je uitvoert. Feit is dat als je niet verzekerd bent (en dat is bij heel veel zzp’ers het geval) en het gaat onverhoopt mis, je met lege handen staat. De vraag: ‘Kan ik dit financiële risico wel zelf dragen?’, is een afweging die iedereen zelf moet maken. Het is op z’n minst slim daarover bewust na te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.