Signnieuws

Donderdag 12 oktober was het gebouw van distributeur Vink VTS in Wormerveer omgetoverd tot indoor festivalterrein. Inclusief een levendig marktplein, foodtrucks en een gezellig café.

In Grand Café ‘De Oude Rakel’ konden bezoekers en leveranciers onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten wisselen.

Vink VTS presenteerde in Wormerveer, samen met haar leveranciers, haar totaalpakket. Variërend van materialen voor interieurdecoratie, sign en carwrap tot snijplotters, grootformaat printers, transferpersen en textiel zeefdrukmachines. Ruim 325 bezoekers kwamen af op dit evenement. Het was dan ook de hele dag gezellig druk.

Visitekaartje

Vorig jaar organiseerde Vink VTS voor het eerst een festival, toen met ‘interieurdecoratie’ als focus. Dit jaar werd het groter en breder ingestoken. Edward van Ravenswaaij, general manager van Vink VTS, licht de keuze toe: “We hebben dit jaar gekozen om het festival heel breed op te zetten, samen met onze leveranciers. De samenwerking hen vinden we heel waardevol. En dat doen we graag in eigen huis. We zijn heel trots op wat we hier hebben. Samen met een professioneel evenementenbureau hebben we dit festival vormgegeven. Het is ook mijn manier om het visitekaartje af te geven van Vink VTS, waar ik begin dit jaar ben begonnen. Ik heb het stokje overgenomen van Chris Klok, die eind december met pensioen gaat en hier iets fantastisch heeft neergezet. Daar willen we op voortborduren. Het is ook een bedankje naar onze klanten toe. Kom langs, eet en drink iets, voel je welkom en stel je vragen aan al onze leveranciers.”

Alle ruimtes op de begane grond van het gebouw in Wormerveer waren in gebruik voor het festival.

Marktplein

De begane grond van het gebouw was vrijwel volledig in gebruik als festivalvloer. De ruimte die normaal voor een groot deel magazijn is, had plaatsgemaakt voor een gezellige markt met kraampjes van de verschillende merken van Vink VTS. Een deel van het magazijn was getransformeerd tot Grand Café ‘De Oude Rakel’, waar drankjes en hapjes werden genuttigd en de bezoekers in een gezellige ambiance met elkaar konden bijpraten. Een pianist zorgde voor verhoging van de sfeer en tussen de tafeltjes door maakte een kunstenares karikaturen van bezoekers op haar iPad en zorgde een rondlopend duo voor vermakelijke kaartacts.

Tussen de tafeltjes door maakte een kunstenares karikaturen van bezoekers.

Carwrapfolie

Op het gebied van carwrapfolie lieten de verschillende aanbieders noviteiten zien. Ruben van Raam van 3M: “We hebben een periode achter de rug waarbij het, met de beperkte grondstoffen, al een uitdaging was om je bestaande kleuren te maken. Dan merk je ook dat de ontwikkeling van nieuwe kleuren even op een laag pitje staat. Dat is nu weer onder controle en dan zie je meteen dat er weer nieuwe kleuren worden gelanceerd.”

Zo kwam 3M met een uitbreiding van de high gloss carwrapfolie in de 2080-serie. Eerder dit jaar zijn in deze serie vier kleuren gelanceerd, hier komen nu maar liefst acht kleuren bij. “Het zijn kleuren die al bestonden in de 2080-serie, maar die een high gloss upgrade hebben gekregen”, vertelt Van Raam. De acht nieuwe kleuren zijn wit, zwart metallic, geel, oranje, groen, zilver metallic, raspberry en een colourchange variant.

3M breidt de high gloss carwrapfolie in de 2080-serie uit van vier naar twaalf kleuren.

Ook Avery Dennisson kwam met een uitbreiding van haar carwrapfolie SWF. Hier ging het om drie nieuwe kleuren in de serie ColorFlow Satin, met de kleuren Frozen Ocean (cyaan/blauw), Moonstone (zilver/blauw) en Solar Dawn (zwart/rood). Afhankelijk van hoe het licht valt, verandert deze kleur.

Kleur uit Engeland

Een wat minder bekende aanbieder die zich hier presenteerde was KPMF. Een in Wales gevestigde leverancier van folie, dochter van Orafol. KPMF liet – voor het eerst in Nederland – een aantal nieuwe kleuren zien in de 75000-serie, een gegoten carwrapfolie. Hierbij ging het om de kleur Satin perfect black en vier matte kleuren: Dynamic lime, Forest green, Pink en Midnight purple. Denise Hampton van KPMF: “We staan erom bekend dat we carwrapfolie in heel veel bijzondere kleuren hebben. Nu al hebben we 140 kleuren en zullen voor het eind van het jaar nog eens tien nieuwe kleuren hieraan toevoegen.”

KPMF showde vijf nieuwe carwrapkleuren.

Ook het Engelse Metamark, sinds dit voorjaar toegevoegd aan het assortiment van Vink VTS, was in Wormerveer aanwezig om haar brede aanbod te tonen, waaronder de 25 opvallende kleuren in MetaCast MXC-Serie Automotive Wrapping Film. In het nieuwe jaar komt de Engelse foliefabrikant met een volledig nieuwe lijn aan architectural films, liet Dan Sefton van Metamark weten.

Variatie

De bezoeker aan het festival kon zich de hele dag prima vermaken in Wormerveer. Naast alle machines en materialen die te zien waren, verzorgden verschillende leveranciers eigen workshops door de dag heen, over printers (Mutoh, Roland en Epson), snijplotters (Summa), textieltransfers en colourmanagement. Veel belangstelling was er bijvoorbeeld voor de nieuwe Summa-snijplotter die vorige maand is gelanceerd, de Summa S Klasse 3. Heidi Hoornaert, salesdirector bij Summa, liet de ins en outs van deze machine zien. In komend nummer van Sign+ Magazine, dat eind oktober verschijnt, meer hierover.

Heidi Hoornaert, salesdirector bij Summa, liet de ins en outs van de nieuwe serie Summa S Klasse 3 snijplotters zien.

Trainingscentrum

En in het ruime en goed geoutilleerde trainingscentrum dat in mei van dit jaar is geopend in het pand van Vink VTS liet Appcademy de hele dag door een kleine greep zien uit haar cursusaanbod. Tevens bracht het geïnteresseerden een aantal fijne kneepjes bij over het aanbrengen van interieurfolies, carwrapfolies en paint protection films (PPF). Ook hier gedurende de dag steeds bezoekers die meer wilden weten.

Vink VTS kan terugkijken op een zeer geslaagde festivaldag. Dit smaakt ongetwijfeld naar meer!

Appcademy verzorgde workshops in het ruime trainingscentrum, dat sinds mei een vaste plek heeft in het pand van Vink VTS.

Lees een uitgebreid verslag van deze dag in Sign+ Magazine 7, dat eind oktober bij onze lezers op de mat valt.
Hieronder een fotocollage van dit festival bij Vink VTS.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.