Signnieuws

Samen sterker en beter zijn – dit doel bracht Viscom, PSI en PromoTex Expo vorig jaar samen in een trio van beurzen. Het concept wordt in 2020 verder geoptimaliseerd, van 7 t/m 9 januari in Düsseldorf.

Foto’s: Viscom

Voor de bezoekers betekent dit: kortere afstanden en geconcentreerde inhoud. De indeling van de hallen is gewijzigd. En inhoudelijk combineren de beurzen onder meer het onderwerp duurzaamheid.

Viscom

Viscom wordt dit keer ondergebracht in hal 13 en richt zich op signing, printtechnieken, carwrap, standbouw en interieur. Deze hal is direct toegankelijk via de ingangen Oost en Noord-Oost en ligt in de nabijheid van PromoTex Expo en PSI. Twee overgangen zorgen voor een directe verbinding en zorgen voor een optimale instroom van bezoekers.

PromoTex en PSI

PromoTex Expo (gericht op promotioneel textiel, sport- en werkkleding) verhuist naar hal 12 en komt dichterbij PSI te liggen, dat net als vorig jaar de hallen 9 tot en met 12 vult. Op PSI worden de nieuwste promotionele producten en relatiegeschenken gepresenteerd. “De optimalisatie in de planning stelt ons in staat om de onafhankelijkheid van de PromoTex Expo binnen het netwerk te behouden en tegelijkertijd de nabijheid tot PSI te creëren waar de markt om vraagt”, verklaart event director Petra Lassahn deze verschuiving in hallen.

Meedoen in plaats van kijken, is het motto in de ‘werkplaats’.

Meedoen

Op Viscom wordt nog meer dan vorig jaar ruimte ingenomen voor de ‘werkplaats’. Meedoen in plaats van kijken, is hier het motto. Bezoekers kunnen hier hun eigen muren beplakken, aan de slag met digitaal geprint behang, banners en verlichte letters en frames. Ervaren printspecialisten en reclametechnici van het online platform Signforum24 geven tips en trucs.

Maak je shirt

Aan de hand van het voorbeeld van T-shirtafwerking, wordt de overeenkomst tussen de drie beurzen geïllustreerd in een speciaal gebied: ‘Maak je shirt’. Van het maken van het print- of borduurmotief via de verwerking van het textiel tot de afwerking kunnen bezoekers elke stap volgen. Ze kunnen ook hun eigen shirt ontwerpen en printen. Praktisch en ervaringsgericht, kunnen ze ook de nieuwe machines, materialen, processen en toepassingen uitproberen van internationale fabrikanten en dealers. De bezoekers ervaren de combinatie van digitale IT-oplossingen met analoge afwerkingstechnieken.

Ervaar het proces van geïndividualiseerde textielafwerking in verschillende onderdelen.

Wedstrijden

Ervaren carwrappers, ontwerpers en signmakers kunnen hun vaardigheden bewijzen in verschillende wedstrijden die worden georganiseerd. In de Nations Wrap Cup strijden wereldwijde wrapexperts in teamverband om de titel. Er is ruimte voor maximaal 16 nationale teams. De meest creatieve campagnes in POS van afgelopen jaar worden bekroond met de Superstar Award. Kartonnen verpakkingen en innovatieve verpakkingsideeën worden beloond met de Pro Carton Award.

Verschillende awards op de beursvloer, zoals de Nations Wrap Cup.

Toegang

Net als vorig jaar zijn Viscom en PromoTex Expo voor iedereen toegankelijk (na aanmelding) en is PSI alleen toegankelijk op uitnodiging van een aangesloten lid.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.