Signnieuws

Vanaf dit jaar gaat Viscom haar beurs opsplitsen in twee beurzen: Viscom SIGN en Viscom POS. Want complexe markten vragen om een duidelijke structuur, aldus de organisatie.

viscomsignposDe twee beurzen worden duidelijk gepositioneerd als eigen entiteit, maar vinden wel tegelijkertijd plaats op dezelfde locatie, om synergie te creëren. Beide beurzen vinden plaats in het beurscomplex van Frankfurt van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 november 2016.

Trend

De keuze om de beurs op te splitsen, komt voort uit de afgelopen Viscom-editie in Düsseldorf, waar bijna de helft van de bezoekers geïnteresseerd was in het POS-segment, vertelt Viscom-directeur Petra Lassahn. “We hebben deze trend vertaald door het creëren van een speciale beurs. Hier kunnen merkfabrikanten en distributeurs, winkeliers en marketingspecialisten alles op één plek te vinden.”

Sign

Viscom_signViscom SIGN is de vakbeurs voor reclametechnologie en digitale printtechnologieën en richt zich op segmenten print, sign, textiel en materiaal. Bij de laatste editie was meer dan 40 procent van de bezoekers geïnteresseerd in grootformaat print, waarvan de helft zich specifiek richtte op signgerelateerde stands. Deze twee vakgebieden zijn straks terug te vinden op Viscom SIGN, waar ook ruimte is voor lichtreclame, textiel, carwrap en andere signsegmenten.

POS

Viscom_poxViscom POS is de vakbeurs voor communicatie en digitalisering op de plek van verkoop, met segmenten als displaytrend, verpakkingen, interieur en digitale marketing. Het richt zich op de totale customer journey, met als middelpunt op deze beurs de ‘wereld van inspiratie’.

30 jaar

Deze verandering bij Viscom vindt plaats in het jaar dat de organisatie haar dertigste verjaardag viert. Dit zal ook op de beurzen niet ongemerkt voorbij gaan. Op Viscom SIGN wordt in het midden een speciale tentoonstelling ingericht, dat recht moet doen aan de slogan ’30 jaar toonaangevende visuele business’.

Viscom verwacht rond de 320 exposanten en 11.000 bezoekers in Frankfurt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.