Signnieuws

Henry Damen heeft als directeur van VK Print in de loop der jaren grote verschuivingen gezien. Hij besloot niet op alles te anticiperen. “Ondernemen is ook ‘nee’ durven zeggen.” Kansen ziet hij ook: Emmer-shop.com.

Henry Damen: “Wij waren al marktleider in ronddruk, de grote items. Anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan daar als drukkerij een verkooptak in te beginnen en zo is Emmer-shop.com ontstaan.”

Op de gevel prijkt bescheiden de bedrijfsnaam VK Print. Daarachter blijken – naast kantoorruimte – drie hallen van elk 500 vierkante meter schuil te gaan. “Ruimte is bij ons geen issue. Opdrachtgevers kunnen bij ons makkelijk grote volumes van hun producten opslaan. We hebben opslag voor meer dan 200 pallets”, vertelt Henry Damen, eigenaar-directeur van de zeefdrukkerij in Harfsen.

Het bedrijf is midden jaren zestig van de vorige eeuw opgericht onder de naam Van Klaveren en werd in 2001 overgenomen door de vorige eigenaar. “Sinds maart 2012 ben ik werkzaam bij VK Print. Door een onverwacht faillissement later dat jaar kreeg ik de kans om een doorstart te maken.”

Emmer-shop.com

In de tien jaar als ondernemer heeft Damen allerlei marktbewegingen gezien. “Veel relatiegeschenkenwerk is naar Oost-Europa gegaan. Uitbesteed of grote bedrijven in deze branche hebben daar eigen drukkerijen opgericht. Digitaal printen heeft een deel van de markt waarin VK Print ook actief is, weggesnoept. Promotioneel textiel komt tegenwoordig bijna allemaal uit Azië. Wij waren al marktleider in ronddruk, de grote items. Anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan daar als drukkerij een verkooptak in te beginnen en zo is Emmer-shop.com ontstaan.”

Succesvol concept

Een succesvol concept, vertelt Damen enthousiast. “Het is voor de markt altijd lastig als een leverancier zich op de eindmarkt gaat richten, maar wij hebben ook niet geklaagd toen onze klanten naar Oost-Europa gingen om daar een eigen drukkerij te beginnen.” Inmiddels worden naast emmers ook bedrukte toolboxen, vouwkratten en voerscheppen geleverd. “De marge die normaal gesproken bij de klant blijft hangen, pakken we nu zelf. Eén medewerker houdt zich volledig met de verkoop bezig en alle bedrukkingen worden uiteraard intern bij VK Print gedaan. Binnenkort zijn we voor het eerst exposant op een beurs. Het is ontzettend leuk om een totaal ander bedrijf ernaast te runnen en dat te promoten.”

Lees hier het complete interview met Damen: Altijd een markt voor VK Print. Dit artikel verscheen ook in Sign+ Magazine nr. 6-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.