Signnieuws

Met ingang van 1 januari 2007 zijn voor ondernemers de regels Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen (BPM) veranderd bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto. Tot deze datum moest de ondernemer de BPM voorschieten die hij dan later weer bij de belastingdienst kon terugvragen.
Nu krijgt de ondernemer de nieuwe bestelauto met een BPM vrijstelling mee naar huis. Hiermee komt een einde aan het rondpompen van BPM gelden en wordt de aanschaf van nieuwe bestelauto's door ondernemers een stukje makkelijker.

Hiermee is de bestelauto na 1 januari overigens niet BPM vrij geworden. Verkoopt de ondernemer zijn bestelauto binnen de vijf jaar termijn aan een particulier of stopt hij met zijn zaak (en voldoet zodoende niet meer aan de eisen voor een grijs kenteken) dan volgt alsnog een rest-BPM claim van de belastingdienst.
Voor de particulier wijzigt de situatie per 1 januari 2007 niet. Wanneer een particulier een bestelauto aanschaft, betaalt deze nog steeds de volle BPM net als bij de aanschaf van een personenauto.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.