Signnieuws

De Verenigde Signbedrijven Nederland (VSBN) vindt dat de bestaande signopleidingen niet optimaal aansluiten op praktijk. De VSBN wil de signopleidingen extra gaan ondersteunen door het praktijkdeel te promoten en te begeleiden.

Bestuurslid Douwe de Haan brak tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van de VSBN een lans voor extra ondersteuning van de opleiding voor sign in Nederland. Hoewel vanuit de overheid een dertiental scholen een signopleiding aanbieden, is de instroom van gekwalificeerde leerlingen voor signbedrijven nog niet optimaal, concludeerde De Haan.

Vakliteratuur
Meer aansluiting met de praktijk is wenselijk en de VSBN zou daar een rol in kunnen spelen door ‘praktijk bij het signbedrijf' te promoten en te begeleiden. Praktijkervaring, met mogelijk een knipoog naar het oude leermeestersysteem, zou voor een oplossing kunnen zorgen. Het ontwikkelen van vakliteratuur, praktijkopdrachten en demomateriaal krijgt in het plan van de VSBN ook speciale aandacht.

Sign CAO
De Algemene Ledenvergadering van de VSBN werd dit jaar op een rondvaartboot in de haven van Rotterdam georganiseerd. Omdat de Sign-CAO eind 2010 voor een nieuwe periode moet worden aangegaan, was deze vergadering een mooi moment om met de leden een eerste inventarisatie over de huidige Sign-CAO te maken. Naar verwachting zal de cao-commissie van de VSBN in het voorjaar van 2010, samen met de vakbond LBV, de onderhandelingen aangaan.

Voorzitter Luciën van der Eijk bedankte aan het eind van de vergadering vertrekkend bestuurslid Niek Braun voor al zijn inspanningen gedurende de vijf jaar dat hij voor de VSBN actief was. Als nieuw bestuurslid is Hans van Hoven van Blomsma Reclame uit Zoetermeer door de vergadering benoemd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.