Signnieuws

Ton van der Schoot, tot voor kort voorzitter van de vakgroep SignTechniek, is benoemd tot ‘Lid van verdienste’ van Techniek Nederland. Algemeen directeur Erik van Engelen spelde hem de bijhorende versierselen op tijdens de Vakdag SignTechniek in Veldhoven.

Ton van der Schoot (links) werd door algemeen directeur Erik van Engelen in het zonnetje gezet als ‘Lid van verdenste’ van Techniek Nederland vanwege zijn jarenlange inzet voor deze ondernemersorganisatie.

Ton van der Schoot is zeker 12 jaar bestuurlijk actief geweest voor Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI). In verschillende commissies, de laatste paar jaar ook in het bestuur van de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en natuurlijk als voorzitter van de vakgroep SignTechniek (vroeger Lichtreclame). Deze functies heeft hij in juli neergelegd. “Vanwege zijn grote mate van inzet en betrokkenheid al die jaren is het mij een eer om Ton, namens de leden en het bestuur, op deze manier onze waardering te laten blijken”, aldus Van Engelen.

Circulariteit

De Vakdag SignTechniek bij Plano Plastics, georganiseerd in samenwerking met Sign+ Magazine, stond onder andere in het teken van circulariteit. Laurens de Vrijer van Techniek Nederland legde uit waarom de brancheorganisatie deze materie hoog op de agenda heeft gezet. Vanwege een intrinsieke motivatie – leiderschap tonen bij een maatschappelijk vraagstuk – en omdat het moet: proactief inspelen op wet- en regelgeving. “De installatiebranche heeft een belangrijke rol te spelen bij het behalen van de doelen die de overheid heeft gesteld op het gebied van duurzaam energie- en materiaalgebruik. Vandaar dat Techniek Nederland gelooft dat circulair ondernemen essentieel is voor de toekomstbestendigheid van de branche.”

Aandachtig gehoor voor programmamanager Terry Heemskerk tijdens de Vakdag SignTechniek bij Plano Plastics. De achterwand bestaat uit panelen Alucobond.

Verpakkingen

In de transitie naar meer circulariteit wil Techniek Nederland kennis ontwikkelen, leden activeren en verbinden met elkaar en de ketenpartijen. Ook wordt een actieve lobby richting overheid gevoerd. De Vrijer: “Maar het begint bij de juiste mindset.” Ondernemers kunnen nu al zelf meer bewuste keuzes maken als het gaat om de inrichting van het eigen (kantoor)pand, bedrijfskleding en materieelgebruik. Simpel door minder weg te gooien en slimmer te bestellen. “Spring op de treinen die al rijden, bijvoorbeeld initiatieven die er zijn bij de groothandels.” Op de website van Techniek Nederland is bijvoorbeeld informatie te vinden over slim omgaan met verpakkingen. Ook wordt gewerkt aan stappenplannen op het gebied van circulariteit en er wordt gedacht over een masterclass ‘Circulair Installeren’ specifiek voor signtechniek. Van der Schoot: “Wij horen graag wat jullie wensen zijn.”

Neondag in 2023

Vakgroepmanager Terry Heemskerk ging in op verschillende lopende zaken vanuit de Vakgroep SignTechniek, zoals het cursusaanbod en de erkenningsregeling SignTechniek van InstallQ. De overgangsregeling voor oud-deelnemers aan de vroegere cursus ‘Technisch Beheerder Lichtreclame’ loopt tot en met juni 2023. Voor volgend jaar staan ook een ‘Neondag’ (15 maart) en een tweedaagse studiereis naar Duitsland op het programma.

Plano Plastics

Directeur Michiel van Rijsingen toont het assortiment AcoFelt.

Directeur Michiel van Rijsingen vertelde vol enthousiasme over zijn bedrijf Plano Plastics en de vele takken van sport waarin het bedrijf actief is. Ooit begonnen als groothandel in plaatmaterialen, onderscheidt het zich tegenwoordig vooral door de vele bewerkingsmogelijkheden die het in huis heeft. Ook timmert het steeds meer aan de weg op het gebied van gevelbekleding met Alucobond aluminium composietpanelen. Nieuw in het assortiment is AcoFelt. Dit is akoestisch vilt (9 mm dik) gemaakt van gerecycled materiaal, verkrijgbaar in 36 kleuren en goed te snijden en te beprinten. Volgens Van Rijsingen gaat dit product “als een malle.”

De deelnemers aan de Vakdag Signtechniek kregen ook een rondleiding door het drie jaar oude bedrijfspand van Plano Plastics dat in oktober 2021 nog is uitgebreid met 3.500 vierkante meter. Tijdens deze rondleiding werden ze tevens bijgepraat over de mogelijkheden van sublimeren, ook op AcoFelt, door Sandra Peek van Plano Plastics International.

Je leest hier meer over in Sign+ Magazine nr. 8 die in december 2022 uitkomt. Hieronder een kleine sfeerimpressie in beelden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.