Signnieuws

Van de OranjeLeeuwinnen tot de trouwste fans, allemaal hebben ze een plekje gekregen op de Wall of Fame bij de KNVB in Zeist. Hun namen staan gegraveerd op kleine, gekantelde hexagonen op het monument dat is bedoeld om alle Oranjehelden te eren.

De Wall of Fame op de KNVB campus in Zeist. Foto’s: Ewout Huibers.

DAY creative business partners uit Amsterdam ontwierp in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) deze Oranje Wall of Fame. Het monument staat op de campus in Zeist en is ontworpen om alle Oranjehelden te eren. Het idee is dat spelen voor Oranje het hoogst haalbare is dat je als Nederlands voetballer kunt bereiken.

Trouwe fans

Naast alle 1.356 ex-internationals staan op het monument ook de namen van de ex-bondscoaches, de Oranje Leeuwinnen en de A-zaalvoetbalteams gegraveerd op een metalen schildje. Daarnaast kregen de ook de trouwste Oranjesupporters (fans die meer dan 100 interlands bezocht hebben) een plek. Hun naam staat gegraveerd tussen de grootste spelers en coaches uit het verleden.

Het monument is bedoeld om alle Oranjehelden te eren.

Gekantelde hexagonen

De Wall of Fame bestaat uit een aluminium frame in drie delen met een doorsnede van 9 meter. DAY creëerde in samenwerking met Metadecor een raamwerk waar gekantelde hexagonen (zeshoeken) onder verschillende hoeken zijn geplaatst, zodat het licht op verschillende manieren wordt weerkaatst. Het focuspoint is de Leeuw van Oranje – gevangen in een raamwerk van hexagonen – die meteen zichtbaar wordt wanneer je de KNVB Campus betreedt. Gedurende de dag veranderen de schaduwen waardoor de Oranje Wall of Fame er altijd anders uitziet.

Het aluminium raamwerk is 3mm dik en wit gepoedercoat.

Aluminium

De panelen van de Oranje Wall of Fame zijn gemaakt van aluminium met een dikte van 3 mm en uitgevoerd in type MD FO120. De panelen zijn thermisch verzinkt en voorzien van een tweelaagse poedercoating geschikt voor een buitentoepassing. De kleur is wit. De plaatjes van RVS zijn door Etsprit gemaakt door middel van precisie-etsen. Door de jaren heen zullen er steeds meer plaatjes bijkomen.

De RVS plaatjes zijn geëtst.

De Oranje Wall of Fame op de KNVB Campus in Zeist is open voor publiek.

Een uitgebreide versie van dit artikel verscheen in Architectuur.NL, dat net als Sign+ Magazine wordt uitgegeven door Eisma Mediagroep.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.