Signnieuws

Hamburg, de stad aan de monding van de Elbe, is de poort tot Duitsland. Van 8 tot en met 12 mei 2017 biedt de Hamburg Messe onderdak aan Fespa en de internationale print- en signgemeenschap. Wij hebben alvast wat impressies van de stad ‘op grootformaat’ voor u verzameld.

Bezoek voor meer informatie over Fespa 2017 de website www.fespa2017.com en meld u aan voor gratis toegang met de code FESM729

Aankomst

De haven van Hamburg is de plek waar alles begint. Hier vinden we natuurlijk rijkelijk veel geprinte vlaggen. Als u op de stoomboot ‘Seute Deern’ (plaatselijk dialect voor ‘lief meisje’) staat, ziet u even verderop de Elbphilharmonie, de gloednieuwe concertzaal van Hamburg.
Met een van de vele InterCity Express-treinen reist u vanuit heel Europa naar het centraal station van Hamburg. Of u neemt de stoptrein S1 vanaf het Helmut Schmidt-vliegveld. Grote posters met advertenties voor Ritter Schokolade bereiden u een zoete ontvangst in een van de grootste treinstations van Duitsland.
Het vliegveld Hamburg-Fuhlsbüttel werd op 10 oktober 2016 omgedoopt in Hamburg Airport Helmut Schmidt, ter nagedachtenis aan de overleden ex-kanselier van Duitsland en ereburger van Hamburg. Sindsdien sieren deze prachtige prints op acryl dit treinstation in de Hamburger voorstad.

Vertrek

Café-bistro Wildes Fräulein (Überseeboulevard 2) serveert een op de Oostenrijkse cuisine geïnspireerde picknick. Die kunt u consumeren op een digitaal geprinte houten bank.
Hamburg staat bekend om de vele muzikale happenings en er is altijd wel keuze uit verschillende grootschalige producties. Ook Duitslands megarockster Udo Lindenberg heeft hier zijn eigen show – natuurlijk op de Reeperbahn. Dankzij deze grootformaat prints ziet u de locatie niet over het hoofd.

Kennis en cultuur

Speicherstadt en HafenCity zijn belangrijke toeristenattracties en natuurlijk rijkelijk voorzien van wegwijzers. Speicherstadt werd gebouwd in de jaren 1880. Pakhuizen vindt u er vandaag de dag nog steeds, maar daarnaast zijn er vele grote en kleine musea, zoals Miniatur Wunderland Hamburg (Kehrwieder 2, Block D), met de grootste modelspoorbaan ter wereld.
Het Internationales Maritimes Museum is gevestigd in een historisch pakhuisgebouw in Kaispeicher B. Hier wordt u heel wat wijzer over 3000 jaar scheepvaartgeschiedenis. Deze bekende locatie is op passende wijze versierd met digitaal geprinte banners.
In de Deichtorhallen (Deichtorstraße 1-2) bevindt zich het museum voor moderne kunst en fotografie van Hamburg. De hallen zijn geopend van dinsdag t/m zondag tussen 11 en 18 uur, wat betekent dat u na een bezoek aan Fespa niet veel tijd hebt. Gelukkig staan buiten prachtig verlichte objecten, die ook ’s avonds zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. Vanaf de Deichtorhallen bereikt u te voet snel de HafenCity en Speicherstadt.

Onderweg

‘Moin’ (Hamburgs voor ‘goedemorgen’) kunt u in deze stad de hele dag horen. De typisch Hamburgse groet ‘hummel hummel’ (‘rot op’) kunt u het beste alleen in voetbalstadions en bij rockconcerten gebruiken, zeker als u een ‘quiddje’ (buitenlander) bent. Het frisdrankmerk fritz-kola, waarvan u grootformaat advertenties vindt in de Kunstverein, is natuurlijk in Hamburg gevestigd.
Als vestigingsplaats voor onder meer de nationale weekbladen Der Spiegel en Die Zeit is Hamburg een belangrijke uitgeversstad. De plaatselijke krant is Das Abendblatt, dat zichzelf aanprijst met een citylightposter in de winkelstraat Lange Mühren.
Hamburg brengt graag onder de aandacht wat het heeft, vooral aan toeristen. Een prachtige zuil van geborsteld aluminium wijst de weg naar het Lohsepark in de HafenCity. Dit vier hectare grote park is niet alleen een groene oase voor de bewoners, maar ook een plaats waar de slachtoffers van het nationaalsocialisme worden herdacht.
De langlopende Duitse tv-serie Großstadtrevier, die zich afspeelt in een fictief 14e departement van de Hamburger politie, draait voornamelijk om misdaden in de ‘Kiez’, een aanduiding voor een volksbuurt. Deze enorme poster lijkt goed op zijn plaats in St. Pauli, de rosse buurt van Hamburg.
Vlakbij het Dom-gebied brengt deze enorme poster het solodebuutalbum van de Hamburgse rapper Maxwell onder de aandacht. De Hamburger Dom, ook wel de ‘grootste jaarmarkt van het Noorden’ genoemd, vindt drie keer per jaar plaats op het Heiliggeistfeld en duurt telkens ongeveer vier weken. De lente-editie ofwel Frühlingsdom eindigt op 23 april 2017 – jammer genoeg te vroeg voor de Fespa-bezoekers.
De ‘Big Belly’-afvalbakken, die middels zonnepanelen van stroom worden voorzien, persen het afval samen. Zo hoeven de bakken minder vaak te worden geleegd. U komt ze tegen in drukke voetgangersgebieden van Hamburg, zoals de Reeperbahn. De roze stickers met stripfiguren maken ze tot echte ‘blikvangers’. Flessen en blikjes met statiegeld kunt u kwijt in een houder aan de zijkant. Daar hebben de vele statiegeldjagers in de stad ze voor het grijpen, zonder in het vuilnis te moeten graven.

Shopping

Het warenhuis Karstadt bevindt zich bij de ingang van de winkelzone rondom de Mönckebergstraße. Aan de grootformaat prints achter de glazen gevel kunt u al van verre zien dat alles hier om sport draait.
Hamburg telt vele mooie winkelcentra. In deze bij de Jungfernstieg is Levi’s de publiekstrekker. Grootformaat prints scheppen de juiste atmosfeer voor een goede winkelervaring.
In de Europa Passage worden grote delen van de bovenste verdieping gerenoveerd. Ook leeg zien de winkels er nog steeds ‘cool’ uit, dankzij de artistieke designs op zelfklevende folie.
Nivea heeft een eigen beautycenter in Hamburg, waar u zich voor een schappelijke prijs cosmetisch kunt laten verwennen met Nivea-producten. Naast deze vestiging aan de Binnenalster, de eerste in zijn soort, is onlangs nog een vestiging in Berlijn geopend. Of misschien lijkt een verwenbeurt in de drie andere Nivea-studio’s in Bergedorf, Eppendorf of Winterhude u iets?

Bezoek voor meer informatie over Fespa 2017 de website www.fespa2017.com en meld u aan voor gratis toegang met de code FESM729

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.