Signnieuws

Hoeveel leerlingen een MacBook willen of een Windows-laptop weet ICT-manager Rob van Velzen van het Mediacollege in Amsterdam (Ma) nooit exact. Wel dat alle machines op de eerste schooldag up & running moeten zijn. "Wifac doet voor ons vooral de techniek."

Het ‘project laptop' van het Mediacollege in Amsterdam is toe aan de derde editie. Regisseur van deze complexe logistieke en technische operatie is hoofd automatisering en informatisering Rob van Velzen. "We bieden leerlingen die dat willen een Windows- of een MacBook aan tegen een scherpe prijs, voorzien van alle benodigde software. Dat is geen vrijblijvend aanbod. Wil je hier je lessen kunnen volgen, dan is een laptop een onmisbaar stuk gereedschap."

Techniek
Voor de administratie en logistiek schakelde Rob externe partners in. Wifac kreeg de verantwoording voor de techniek en het leveren van de MacBooks. "Wat we leerden uit eerdere jaren is dat je de leerlingen niet zelf de software moet laten installeren. Laat staan de besturingssystemen. Evenmin moet je het beheer van licenties of het onderhoud als school zelf willen doen. Ik wil dus machines met pre-installed software."

Het belangrijkste gereedschap voor de leerlingen is daarbij zonder twijfel CS5 van Adobe. "Maar ze moeten er ook geluid op kunnen mixen, video monteren, lichtinstallaties kunnen aansturen of games kunnen ontwikkelen. Dat laatste gebeurt opmerkelijk vaak in een Windows-omgeving."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.