Signnieuws

Bij Impress in Hoogeveen, bedrukker van blik, werd een relatief groot deel van de productieorders voortijdig afgebroken. Veelal onder de noemer ‘lithofout'. Wifac stelde een maatwerkcursus samen. Bij nadere analyse bleek dat de drukkers de problemen vaak zelf konden oplossen of een meer sluitende verklaring konden geven.

In Hoogeveen werken in totaal circa 325 mensen; de ploeg drukkers werkt continu in een 5-ploegendienst. Zij hebben te maken met substraten van 0,15 tot 0,28 mm dikte. Anders dan bij een verpakkingsdrukker die met papier of karton werkt, blijft de inkt nat op het blik liggen. Dat stelt hoge eisen aan de juiste inkt-vochtbalans. Om de inkt te laten te drogen gaan de bladen door een gasoven.

Competentie Cenrum
Het Wifac Competentie Centrum WCC stelde voor de drukkers van Impress een cursus op maat samen. Printshop Manager Marcel Bouwmeester: "70 tot 80% van de vroeger afgebroken orders blijft nu in productie." Omdat natuurlijk niet alle problemen zijn gerelateerd aan de drukkerij, is besloten om ook de prepress afdeling te gaan opleiden.

"De klant eist, net zo goed als wijzelf, kwaliteit. Ons machinepark is up-to-date. Dan moet je er ook voor zorgen dat de kennis van de vakmensen op een hoog niveau ligt. De kosten voor opleidingen zie ik als investering: het levert aantoonbaar resultaat op. Met deze investeringen brengen we de kwaliteit van de hele plant omhoog", aldus Bouwmeester.

"In april heeft onze drukkerij zich gecertificeerd voor ISO 12647-2 via het Sächsische Institut für die Druckindustrie. Dat is een prestatie waar we trots op mogen zijn en geeft zonder meer aan dat investeren in opleidingen en de juiste machines zeker zijn vruchten afwerpt."

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.