Signnieuws

“Wij zijn zeefdrukkers die machines verkopen. Daar zit onze kracht.” Aan het woord is Jelle van der Mijl. Samen met zijn broer Jochem runt hij in Groningen Eco Textieldruk en Print4all. Onder de naam Printmachines4all vertegenwoordigen zij sinds kort als importeur in Europa een fabrikant uit het Verre Oosten. “Wij bieden onder andere een volautomatische drukstraat voor textieltransfers.”

Jochem (links) en Jelle van der Mijl bij de volautomatische zeefdrukunit die ze importeren uit Azië. “Ideale machine voor het maken van textieltransfers.”

Ondernemen zit de familie Van der Mijl in het bloed. Vader Jos begon ruim 35 jaar geleden als zeefdrukker, eerst in loondienst, later voor eigen rekening. Zijn bedrijf evolueerde naar textieldrukkerij 2Work Printing dat hij in 2011 overdroeg aan zijn zoons Jelle en Jochem. Vanaf dat moment werd bewust gekozen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken en zij veranderden de naam in Eco Textieldruk.

Textieltransfers in opmars

Textieltransfers zijn het afgelopen decennium met een enorme opmars bezig, aldus Jelle. “Eigenlijk merkten we al vanaf 2012 dat de vraag naar textieltransfers toenam. Het biedt een klant namelijk flexibiliteit en leveringszekerheid. In het verleden moest hij, als hij bijvoorbeeld honderd polo’s in drie partijen binnenkreeg, drie keer instelkosten betalen. Transfers kun je gewoon bestellen en zij of wij persen het erop als de kleding binnen is.”

De komst van digitaal geprinte textieltransfers betekende een extra impuls. “Daarmee ben je nog flexibeler en alles kan in fullcolour. Dit betekent een groter toepassingsgebied omdat je een deel van de flex- en borduurmarkt pakt.”

Twee camera’s dienen voor het herkennen van de registratiepunten.

Print4all

Onder de naam Print4all wordt nu deze transfermarkt bediend. “Vier medewerkers binnen onze textieldrukkerij zijn hier fulltime mee bezig. De transfers worden geprint op een Ricoh-machine en het zeefdrukken gebeurde op een halfautomaat van Thieme. Deze laatste bleek echter de bottleneck in de productie qua capaciteit”, legt Jelle uit. Op zoek naar een volautomaat die dit werk zou kunnen doen, schrokken de broers van de prijzen van machines die in Europa worden aangeboden. “Onze vader Jos is toen gaan kijken wat er elders in de wereld te koop is.”

Aziatische fabrikant

Om een lang verhaal kort te maken; de gebroeders Van der Mijl zijn uiteindelijk in zee gegaan met een Aziatische fabrikant. Bij wijze van test werd eerst een halfautomaat besteld. De kwaliteit van deze machine en de vlotte en betrouwbare levering waren zo perfect, dat het idee werd geboren om als importeur op te treden. Jelle: “Wij hebben met de fabrikant een dealerovereenkomst afgesloten voor heel Europa en brengen zijn producten aan de man onder de naam Printmachines4all.”

Lees hier het uitgebreide artikel in Sign+ Magazine nummer 6-2020

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.