Signnieuws

De autoweg A9 bij München wordt opgesierd door een torenhoge draaiende 'kerstster'. Siemens heeft een windmolen uigerust met met circa 9000 leds als symbool voor klimaatbescherming en duurzaamheid.

Het idee werd uitgevoerd met multimedia kunstenaar Michael Pendry uit München. De Osram leds verlichten de windmolen tot en met 31 december 2009.

Duurzaam
Sinds de herfst van 2008 hebben vertegenwoordigers van Siemens en multimedia kunstenaar Michael Pendry het idee besproken om een stralend symbool voor groene technologie te maken. Dit voorafgaand aan de Klimaattop in Kopenhagen. En wat symboliseert duurzame energie beter dan een windmolen?

Met zijn prominente plaats langs de autoweg A9 – een hoofdverkeersader met dagelijks meer dan 150.000 automobilisten – is de enorme windmolen aan de rand van München de ideale plaats.

Aerodynamisch
Na meerdere tests en toestemming van diverse autoriteiten konden in november 30 technici beginnen met het vastzetten van 1000 led lichtpunten. Deze bestaan uit 9000 Osram leds in speciale aerodynamische adapters, zodat het installeren zo min mogelijk effect had op de prestaties van de windmolen.

Tegelijkertijd werden de rotoren schoongemaakt, zodat de adapters beter blijven zitten onder moeilijke weersomstandigheden zoals regen en sneeuw, hoge luchtvochtigheid en temperaturen boven en onder het vriespunt.

Lichtanimaties
De technici legden meer dan 400 meter bekabeling door de naaf van de windmolen om de leds te kunnen voeden en verschillende lichtmotieven te kunnen creëren. Als laatste werd de software voor de lichtanimaties geïnstalleerd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.