Signnieuws

Mariëlle van der Gouw heeft de eerste prijs gewonnen van de ontwerpwedstrijd ‘My Creative Germany'. De ontwerpster uit het Gelderse Rumpt krijgt een unieke Volkswagen T2 bus, voorzien van haar eigen ontwerp.

De winnaars werden dinsdag 11 januari bekendgemaakt bij de stand van Duitsland op de Vakantiebeurs. Behalve een bus wint Van der Gouw twee overnachtingen in het Ruhrgebied, de bruisende cultuurmetropool die in 2010 de culturele hoofdstad van Europa was. De tweede prijs, een weekendje Berlijn, gaat naar Mieke van den Boom uit Utrecht. De derde plaats is voor Martyn Overweel uit Amsterdam. Hij krijgt twee nachten in Hamburg aangeboden.

Jury
De jury van de designwedstrijd 'My Creative Germany', bestaande uit Wouth van Eggelen (Vrienden Club T2), Annemiek van Grondel (Creatie), Michaela Klare (Duits Verkeersbureau) en Alex Schreuders (HEREmarketing), heeft in totaal 251 inzendingen beoordeeld en vijf designs genomineerd.

Hoewel veel designs van hoog niveau waren, was de jury unaniem in haar oordeel. Michaela Klare: "Mariëlle van der Gouw laat met haar ontwerp zien dat er een nieuwe wind waait door Duitsland. Op creatieve en intelligente wijze heeft ze verleden en heden in beeld gebracht.'' De bus met het winnende ontwerp is tijdens de Vakantiebeurs bij de Duitsland-stand te bewonderen.

Wedstrijd
In september riep het Duits Verkeersbureau jong designtalent op om een ontwerp voor een originele VW-T2- bus te maken en zich daarbij door Duitsland te laten inspireren. Alle ontwerpen zijn nog tot 1 februari 2011 te zien op mycreativegermany.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.