Signnieuws

Fespa_gala (2) (Large)

In de Beurs van Berlage in Amsterdam werden woensdagavond de winnaars van de Fespa Awards bekendgemaakt, tijdens het Fespa Gala Diner.

De ‘Best in show’ Award ging naar de Look Company uit Qatar, voor hun inzending onder de titel ‘Look at the Possibilities’ in de categorie rol-tot-rol geprint textiel. Volgens de jury gaf deze inzending het meest opmerkelijke voorbeeld van print.

De ‘People’s Choice Award’, waarvoor online kon worden gestemd, werd uitgereikt aan het Zwitserse Flyerline.

MakeCover

Daarnaast werden in de verschillende productcategorieën projecten beloond met een award. Het Nederlandse MakeCover won Goud de categorie ‘Decals, Printed Labels and Fleet Marking’ met het plafond in het treinstation in Delft.

delftstation
Plafond treinstation in Delft, MakeCover.

Het prijswinnende project heeft MakeCover uitgevoerd in opdracht Integra Groep in samenwerking met Mecanoo Architecten, het architectenbureau uit Delft dat verantwoordelijk was voor het ontwerp van het nieuwe station van Delft. MakeCover werkt veel in opdracht van bureau’s als het gaat om het verfraaien of renoveren van wanden, plafonds, objecten en gevels.

Expo-Etcetera
Special view-through effects with dye sublimated voile in wooden frame, Expo-Etcetera

In totaal werden er prijzen uitgereikt in dertien verschillende categorieën. Er was ook nog Zilver voor het Belgische bedrijf Expo-Etcetera in de categorie ‘Roll-to-roll printed textile’. Andere Nederlandse en Belgische inzenders ontbraken in het rijtje winnaars.

Klik hier voor de complete lijst.

De jury van de Fespa Awards 2016 bestond uit: Nico Aelen (directeur Aelen en van Leeuwen, Nederland), Jacek Stencel (directeur Pasja, Polen), Gerardo Cerros (directeur CMA Imaging) en zeefdruk en inkjetspecialist Graeme uit Engeland.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.