Signnieuws

Wouter van As, directeur van VAN AS, is benoemd tot bestuurslid van de internationale Fespa-organisatie. De Fransman Christophe Aussenac is ingehuldigd als de achttiende president van Fespa Global.

De bestuurswisselingen vonden plaats tijdens een bijeenkomst van de nationale verenigingen van Fespa half oktober tijdens Fespa Global Print Expo 2021 in Amsterdam. De presidentiële termijn is drie jaar.

Een onderonsje van enkele Fespa-prominenten tijdens Fespa Global Print Expo in Amsterdam. Van links naar rechts: Christian Duyckaerts (bestuurslid Fespa en Fespa Belgium), Wouter van As (bestuurslid Fespa en voorzitter Fespa Nederland) en Jean Van Houtryve (voorzitter Fespa Belgium).

Wouter van As, commercieel directeur van VAN AS (drukkerijen en print & sign) met vestigingen in Oud-Beijerland en Amsterdam, is sinds 2017 voorzitter van Fespa Nederland. Hij volgt in het internationale Fespa-bestuur Enrico Steijn op, die na een lange staat van dienst afscheid nam. Steijn zit nog wel in het bestuur van Fespa Nederland, dat verder bestaat uit Wim Herbold, Stephan Jacobs, Cees Koedijk en Hwie-Bing Kwee.

Christophe Aussenac

Bij Fespa Global vervangt Christophe Aussenac de vertrekkende voorzitter Christian Duyckaerts, die hij sinds 2017 ondersteunde als vicevoorzitter. Duyckaerts is benoemd tot Fespa’s Azië-ambassadeur en keert ook terug naar de algemene taken van een Fespa-bestuurslid, naast zijn actieve betrokkenheid bij de Belgische nationale vereniging, Fespa Belgium.

Christophe Aussenac (links) neemt de felicitaties in ontvangst van scheidend Fespa-president Christian Duyckaerts. Aussenac: “Vooruitkijkend naar 2022, hopen we op de succesvolle hervatting van al onze wereldwijde Fespa-evenementen en op de mogelijkheid om opnieuw in contact te komen met alle leden van onze gemeenschap in de echte wereld.”

Aussenac is sinds 2014 lid van de raad van bestuur van Fespa en leidt ook Fespa Frankrijk, de nationale vereniging die de Franse gemeenschap voor digitaal en grootformaat printen bedient. Hij was een drijvende kracht achter de oprichting van het Zuid-Europese congres van Fespa en is een uitgesproken pleitbezorger voor meer duurzaamheid in speciaaldrukwerk.

Ook is mede-eigenaar van het in Lyon gevestigde ATC (Autorise Toute Creativité), dat hij in 1991 samen met zijn zakenpartner oprichtte. Het bedrijf heeft zestig mensen in dienst en levert een scala aan bewegwijzering, grafische afbeeldingen, displays en POS-diensten voor bedrijven en agentschap klanten.

Samenstelling Fespa-bestuur

Naast van As, is Alberto Masserdotti, oprichter van de Masserdotti-groep in Italië, benoemd als nieuw lid van het internationale Fespa-bestuur. Zij vervangen de oud-bestuursleden Anders Nilsson (Zweden) en Enrico Steijn (Nederland). De overige bestuursleden zijn: voorzitter Christophe Aussenac (Frankrijk), Lascelle Barrow (Verenigd Koninkrijk), Christian Duyckaerts (België), Gyorgy Kovacs (Hongarije), Olav Skilbred (Noorwegen), Thomas Struckmeier (Duitsland) en Daniel Sunderland (Mexico).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.