Signnieuws

De een regelt het in een handomdraai. De ander ervaart de zoektocht naar een goede stageplaats of leerbaan als een lange wandeling door een doolhof. De website Stagemarkt.nl biedt uitkomst.

Leerlingen uit het beroepsonderwijs maken zelf online een match met hun toekomstige stagebedrijf. Stagemarkt.nl beschikt over een actueel aanbod van 400.000 stageplaatsen (beroepsbegeleidende – en beroepsopleidende leerweg, verdeeld over meer dan 190.000 erkende leerbedrijven.

Begin juni is stagemarkt.nl gelanceerd in bijzijn van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt. Met de start van de sites komen alle stageplekken overzichtelijk en vindbaar bij elkaar. Ook de stages die in het Register leerbedrijven van Kenniscentrum GOC geregistreerd staan, zijn opgenomen in het bestand.

Werkwijze
Op Stagemarkt.nl kan iedereen terecht die betrokken is bij het proces van zoeken en vinden. De site is een gratis en onafhankelijke, niet commerciële bron van actuele stage-informatie. Stagemarkt.nl biedt ook hulp bij het maken van een cv. Leerlingen kunnen daarmee makkelijker bedrijven benaderen voor een stageplaats.

Erkende leerbedrijven
Stagemarkt.nl is in het zoekproces naar een stageplek een betrouwbare schakel. De site biedt namelijk alleen stages aan van bedrijven die een zogeheten ‘erkend leerbedrijf' zijn. . Het is voor een leerling prettig om te weten dat een bedrijf serieus werk maakt van een stage en de juiste leeromgeving biedt. Bedrijven die nog geen erkend leerbedrijf zijn, kunnen zich bij kenniscentra als Savantis of het GOC aanmelden voor erkenning. Een adviseur zal vervolgens de procedure met het bedrijf doorlopen.

Aanpassingen
Bedrijven met een wijziging in de stages of de bedrijfsgegevens kunnen dit via https://www.goc.nl/ of https://www.vacaturekracht.nl/ aangeven. Kenniscentrum GOC zorgt dan voor een aanpassing van de gegevens op stagemarkt.nl en in het Register leerbedrijven welke overigens gewoon toegankelijk blijft

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.