Signnieuws

De activiteiten van ZSO worden ondergebracht bij het KVGO. ZSO als vereniging wordt opgeheven. Tot deze nieuwe koers hebben de leden van ZSO besloten tijdens de Algemene Vergadering op woensdag 29 januari 2020 in Montfoort.

Leden van ZSO tijdens de jaarlijkse zeildag. Het Algemeen Bestuur heeft besloten tot een nieuwe koers; alle activiteiten worden overgeheveld naar het KVGO en de vereniging heft zichzelf op.

Met dit besluit hebben de leden van ZSO, de branchevereniging van Zeefdruk en Signondernemingen, ingestemd met het voorstel van het bestuur. Uitgangspunt van het ZSO-bestuur was de belangenbehartiging voor de bedrijven in de zeefdruk- en signsector ook op langere termijn veilig te stellen.

Begin januari meldde het KVGO nog een nieuwe koers te varen en kwam met een ‘opgefrist’ logo. Er is afgestapt van de schreefletters en de letters staan gecentreerd, ‘net als wij midden in het speelveld van de grafimedia-industrie staan’, aldus de branchevereniging.

Grafimedia cao

“Het KVGO en ZSO trekken natuurlijk al vele jaren gezamenlijk op bij de onderhandelingen over de Grafimedia cao. Vanuit ZSO was er de wens om die samenwerking verder uit de breiden, met name waar het de dienstverlening aan de leden betrof. Tijdens gesprekken met het KVGO bleek dat zij die mening deelden en dat die goed paste in hun beleid met betrekking tot het tegengaan van de versnippering van de branchevertegenwoordiging in de grafimedia. Het ZSO-bestuur deelt deze doelstelling. Na diverse gesprekken over samenwerking bleek een volledig samengaan de beste optie”, aldus ZSO-voorzitter Gert Veldhuis.

Voorzitter Gert Velhuis (rechts) tijdens de jaarlijkse zeildag van ZSO in gesprek met secretaris Arjen Molendijk, die voorlopig nog wordt betrokken bij de activiteiten voor zeefdruk- en signbedrijven binnen het KVGO.

Alle bedrijven welkom

Dick Naafs, voorzitter KVGO: “Als KVGO willen wij dat álle grafimediabedrijven zich bij ons welkom weten en thuisvoelen. Het toetreden tot het KVGO van deze groep zeefdruk- en signbedrijven zien wij daarom als een belangrijke volgende stap in dat proces. Het is een leuke, actieve groep bedrijven die laat zien dat het grafische vak veel breder en veelzijdiger is dan wel eens wordt verondersteld.”

Zachte landing ZSO

ZSO en het KVGO zijn overeengekomen dat de belangen van de zeefdruk- en signbedrijven in het vervolg behartigd worden onder de vlag van het KVGO. Volgens het ZSO-bestuur zijn goede afspraken gemaakt die er voor zullen zorgen dat de aandacht en zorg voor de zeefdruk- en signbedrijven ook in de toekomst zijn gewaarborgd. Zo zal de huidige secretaris van ZSO, Arjen Molendijk, voorlopig activiteiten specifiek voor zeefdruk- en signbedrijven blijven ondersteunen, zodat sprake is van een ‘zachte landing’ van ZSO binnen het KVGO.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.