Signnieuws

Zünd en Caldera lanceren PrimeCenter. Dit is nieuwe automatiseringssoftware voor een slimme prepress-workflow. Het maken van volledig geneste lay-outs gebeurt met slechts een paar klikken of in een volledig geautomatiseerd proces.

Snij- en freestafelfabrikant Zünd en de Franse softwarefabrikant Caldera lanceren een nieuwe software-oplossing die een efficiënte prepress-workflow mogelijk maakt. PrimeCenter bevat alle tools voor de productievoorbereiding, maar ript zelf geen bestanden. PrimeCenter vereenvoudigt de voorbereiding en uitvoer van bestanden, zodat gebruikers hun workflow – van ontwerp tot print en digitale afwerking – kunnen configureren naar het automatiseringsniveau dat het beste aan hun specifieke behoeften voldoet.

Doorlooptijden

Workflowmanagement wordt complexer, evenals de coördinatie van interne productieprocessen. Steeds vaker worden webshops, als extra verkoopkanaal, geïntegreerd met de productie binnen een bedrijf. Hierdoor bestaat gevaar dat het aantal taken groter wordt, terwijl de doorlooptijd juist naar beneden moet. Bezien vanuit de productie, verhoogt deze ontwikkeling de behoefte aan een flexibele en gebruiksvriendelijke procedure om de bestanden voor te bereiden. Dat is precies de reden waarom PrimeCenter is ontwikkeld, aldus Zünd.

Graphics aan de randen extra vullen om eventuele pasonnauwkeurigheden te compenseren.

Automatiseringsniveaus

In slechts een paar stappen kan de gebruiker illustraties en ontwerpen omzetten naar printklare bestanden. Daarbij kan de gebruiker ervoor kiezen om de vereiste stappen handmatig te doorlopen of een volledig geautomatiseerd proces te creëren. PrimeCenter biedt de gebruiker keuzevrijheid met betrekking tot de gewenste mate van prepress-workflowautomatisering.

PrimeCenter is beschikbaar in de versies Basic, Pro en Max. Het automatiseringsniveau kan op elk moment worden aangepast aan veranderende eisen. Vanwege de open interface van PrimeCenter kan de software communiceren met elke rip/printer en snijplotter, verzekert Caldera.

Automatisch nesten

Graphics kunnen met een druk op de knop of in een geautomatiseerd proces op basis van hun contouren worden genest. Dit resulteert in een optimale materiaalopbrengst met een minimale hoeveelheid afval en een kortere productietijd.

Nesten in stappen, bijvoorbeeld als je een rol van 50 meter niet in een keer wilt printen, is ook mogelijk in PrimeCenter.

Vaak is het maximaliseren van materiaalgebruik echter niet de eerste zorg. Daarom biedt PrimeCenter een scala aan alternatieve nestmethoden. Als een job bijvoorbeeld uit meerdere onderdelen bestaat, kunnen die op basis van metagegevens worden samengevoegd om het sorteren te vereenvoudigen, of om ze tegelijkertijd gereed te hebben voor levering.

Metadata

In PrimeCenter is het eenvoudig trimvakken te maken, afloop te definiëren of registermarkeringen toe te voegen. Voor toepassingen met transparante materialen of transferprint is er een optie om de lay-out te spiegelen. PrimeCenter laat de gebruiker ook geselecteerde metadata integreren in het outputbestand. De informatie die – samen met de print wordt afgedrukt – vergemakkelijkt het volgen van de job zodra het snijden is voltooid. Hierdoor kunnen de gesneden onderdelen snel en correct worden toegewezen aan de respectievelijke bestellingen. De PDF-bestanden worden geverifieerd door preflightcontrole na het importeren en vóór het exporteren.

Nesten op basis van metagegevens. Het nesten in sets zorgt voor eenvoudig sorteren van de bedrukte en gesneden onderdelen.

Optioneel kan elke stap van het proces worden geautomatiseerd door gebruik te maken van ‘hot folders’, bestandsnaamconversie of door gebruik te maken van een op XML gebaseerd jobticket die is geëxporteerd vanuit een MIS- of ERP-systeem of een webshop. PrimeCenter zorgt, volgend de ontwikkelaars, voor autonome en betrouwbare lay-outvoorbereiding en preflightcontrole.

Zünd Cut Server

De integratie met Zünd Cut Server en Cut Time Estimation maakt productieplanning sneller en flexibeler. De visualisatie van de verwachte productietijd zorgt voor transparantie. Dit maakt het makkelijker op elk moment de tijdtoewijzingen bij te houden en gespecificeerde levertijden na te komen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.