Signnieuws

Zünd brengt nieuwe, met DLC gecoate, freesbits op de markt. De coating vermindert wrijving en verhoogt de slijtvastheid, waardoor resultaten van zeer hoge kwaliteit worden geleverd, evenals betere prestaties en kostenefficiëntie. De nieuwe frezen zijn vooral nuttig bij routetoepassingen met aluminium, aluminiumcomposieten, hout en PVC.

De nieuwe gecoate frezen van Zünd bieden uitstekende prestaties en uitstekende slijtvastheid.

Wrijving en slijtage tijdens het frezen beïnvloeden in grote mate de kwaliteit van de gesneden onderdelen, de freesprestaties en de levensduur van bits. Een dunne coatingfilm als bekleding van de bit is een van de meest effectieve manieren om aanzienlijke verbeteringen in prestaties en productiviteit te bereiken. Innovatieve DLC-coating (diamantachtig koolstof) maakt grotere verwerkingssnelheden en snijdieptes mogelijk. Het aantal freespassen kan worden verminderd, waardoor de productiviteit aanzienlijk toeneemt. Tot 4 mm dikke aluminium composieten kunnen in een enkele doorgang worden verwerkt, met snelheden tot 11 meter per minuut. In veel gevallen is een nabewerking overbodig, wat de productietijd verder verkort.

Geen materiaalophoping

Vanwege het gladde, duurzame oppervlak vermindert de dunne filmcoating de wrijving, biedt uitstekende slijtvastheid en verdubbelt de levensduur van de bit. Dezelfde eigenschappen helpen ook om materiaalophoping rond het bit te voorkomen bij het verwerken van acryl of aluminium. Verminderde weerstand op het materiaal maken meer gedetailleerde contouren mogelijk en zelfs kleinere delen kunnen worden gefreesd zonder ‘bruggen’ die nodig zijn om ze op hun plaats te houden.

Een glad oppervlak vermindert ook de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd tijdens het frezen, waardoor koeling of smering overbodig is. Zowel aluminium als aluminium-composietpanelen kunnen droog worden gefreesd bij gebruik van deze bits, wat het hanteren vergemakkelijkt en zowel de snijstukken als het werkgebied schoon en droog laat.

Gereedschapswisselaar

De nieuwe bits zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Zünd-freesspindels en zijn verkrijgbaar in diameters van 2 tot 6 mm en voor freesdiepten tot 22 mm. Ze zijn ook verkrijgbaar met een stopring, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik met de automatische gereedschapswisselaar ARC van
Zünd.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.