Burn(ed) out Caddy

NOMINATIE – Voertuigreclame & Carwrapping – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Voertuigreclame & Carwrapping
 • Inzender:
  Wrapfanatics
 • Opdrachtgever:
  Wrapfanatics
 • Ontwerp:
  Team Wrapfanatics

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
Fullcolour printwrap VW caddy. Opvallen en all the way gaan met eigen bedrijfswagen, met iets wat nog niet eerder is gedaan. Daarom gekozen voor een ‘uitgebrande’ look. Met smeulende lijnen, roetvegen, vlammen, uitgebrande delen en een groene retrokleur in de basis.

ROL IN HET PROJECT
Idee, ontwerp, productie en montage.

GEBRUIKT MATERIAAL
Avery 1105 icm mat en glans, PPF geel en thermo-pigmenten.

GEBRUIKTE METHODES
Photoshop/Illustrator/Pro create, Print/OPOS, Tinten/smoken/wrappen.

GEBRUIKTE APPARATUUR
iPad Pro, Pc, Hp 365 latexprinter, Kala, Summa 160s.

BIJZONDERHEDEN
Foto’s gemaakt van vlammen en smeulende lijnen door papier matzwart te spuiten, tegen een groene achtergrond te houden en aansteken. Het ontwerp is deels op de iPad Pro voorzien van effecten zoals roet, rook en structuren.
Het niet verbrande deel in hoogglans afgewerkt en het verbrande deel in mat. Dit zorgt voor meer contrast tussen beide delen en creëert een extra geloofwaardigheid en wow-effect.
Op de motorkap het logogedeelte voorzien van zwarte thermo-pigmenten. Deze worden transparant bij 31 graden Celsius of warmer. Koelt het af, dan wordt het weer zwart. De motor zelf of de zon is genoeg voor het transparant maken van de pigmenten en het materiaal kan ongeveer 1.000 keer ‘flippen’. Chrome en verlichting voorzien van PPF; goed voor inslag en 100 procent helder.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Uniek, spannend, artistiek en veelzijdig. Dit is het werk van een ‘vakidioot’, die net zo lang test tot het gewenste resultaat is bereikt. Een bestaand product waaraan een eigen draai is gegeven. Goed nagedacht over het design. Uitnodiging aan andere wrappers om uit hun comfortzone te stappen. Bedoeld als visitekaartje voor eigen bedrijf en die opzet is geslaagd.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL