Signnieuws

Zo’n 379.000 zzp’ers ontvangen deze maand de voorlopige aanslag 2020 van de Belastingdienst. De Belastingdienst adviseert zzp’ers te controleren of de gegevens gebaseerd op 2019 nog steeds kloppen.

De Belastingdienst waarschuwt zzp’ers vooral extra alert te zijn als zij voorzien komend jaar aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen of bij grote veranderingen in de aftrekposten. Zo kunnen zzp’ers voorkomen dat zij bij de definitieve aanslag inkomstenbelasting veel moeten bijbetalen bij de bijdrage Zorgverzekeringswet. Meer informatie hierover staat op belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

Voorlopige aanslag

De Belastingdienst verstuurt elk jaar in december en januari de voorlopige aanslagen voor het nieuwe jaar. De voorlopige aanslag zorgt ervoor dat zzp’ers net als mensen in loondienst ook maandelijks belasting betalen over hun inkomsten. Zzp’ers doen dit zelf door de voorlopige aanslag te betalen.

Aftrekposten

Zzp’ers die in 2020 voorzien veel minder uren voor hun bedrijf te gaan maken dan in 2019, hebben mogelijk geen recht meer op bepaalde aftrekposten voor ondernemers. De Belastingdienst raadt deze zzp’ers aan hun voorlopige aanslag te controleren en indien nodig aan te passen, zodat zij bij de aangifte inkomstenbelasting niet in één keer een groot bedrag moeten bijbetalen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.