Signnieuws

Cimpress, het bedrijf achter onder andere Vistaprint, Albelli en Drukwerkdeal.nl, Printdeal, Pixartprinting, heeft twee megadeals gesloten met zowel HP als Landa.

Het was hét nieuws op drupa in Düsseldorf de eerste dagen. Cimpress die zowel bij HP als Landa elk zo’n twintig machines aanschaft. Megadeals!

HP Indigo machines

Bij HP koopt Cimpress een vloot van de grotere formaat nieuwe generatie HP Indigo persen. Het gaat om circa 20 machines, waarvan meer dan helft in de tweede helft van 2016 wordt geïnstalleerd. Met de aankoop van deze machines wil Cimpress de efficiency verhogen, de productiecapaciteit ondersteunen en de productiekwaliteit verbeteren. De installatie van de HP Indigo persen vindt plaats in juli 2016 op productiefaciliteiten van Cimpress in Nederland, Canada en Italië.

HP_Indigo_20000
HP Indigo 20000 Digital Press te zien op drupa 2016.

Upgrades

Voortbouwend op een jaar lange relatie met HP, gaat Cimpress ook zijn bestaande reeks van HP Indigo Digital Presses upgraden naar de nieuwste mogelijkheden van HP. De totale investering in zijn massacommunicatieplatform, inclusief de nieuwe installaties en machine-upgrades, ondersteunt de verdere groei van Cimpress door het inzetten van extra inkomsten voor de merken van het bedrijf en een verbeterde efficiëntie in haar bestaande productie-footprint.

Het nieuwe 2016 HP Indigo portfolio, inclusief de HP Indigo 12000, 20000 en 30000 Digital Presses worden getoond in hal 17 op drupa 2016. Deze beurs is nog tot en met 10 juni in Düsseldorf te bezoeken.

Landa Nanographic Printing Presses

Landa_S10_Machine_New
Landa S10P

Cimpress en Landa Digital Printing hebben aangegeven te zullen samenwerken voor het perfectioneren van gepersonaliseerde Nanographic Printing persen. Onder voorbehoud van succesvolle afronding van beta-testen, is Cimpress voornemens om 20 Landa persen te kopen.

De deal is onderdeel van een brede strategische samenwerking tussen Landa en Cimpress. Landa’s ultrasnelle Nanographic Printing Presses worden gezien als oplossing voor web-to-print giganten die behoefte hebben aan hoge kwaliteit, hoge volumes massacommunicatie. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Landa S10P B1 (41 inch) de meerderheid van het werk verschuiven van offset naar digitaal printen. De Landa S10P digitale machine print tot 13.000 vellen papier per uur. Volgens Cimpress combineert Nanography kwaliteit, snelheid, substraatonafhankelijkheid tegen printkosten die een groot concurrentievoordeel opleveren.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.