Signnieuws

De organisatie van Sign & Print Festival belooft al een tijdje dat de focus ligt op de creatieve sector. Naast samenwerking met creatieve partners als Adobe, SketchUp, Blender, ConceptD en Fonk media meldt de organisatie nu een unieke samenwerking met Graphic Matters.

Creatieve duizendpoot Dennis Elbers is ook zelf fysiek aanwezig tijdens Sign & Print Festival. Foto: Easyfairs Nederland.

Graphic Matters is van origine een internationaal, tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. Het toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven. “Het contact is eind 2019 tot stand gekomen en Dennis Elbers en ik waren direct positief over het idee om onze krachten te bundelen om grafisch ontwerp een uniek podium te bieden tijdens Sign & Print Festival”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Event Manager van onder andere het festival.

Vak apart

Dennis Elbers is een ware culturele ondernemer en is dan ook te spreken over het neerstrijken van de expositie in Gorinchem. “Graphic Matters laat zien dat impact creëren een vak apart is. Hierin spelen creativiteit en samenwerking met de opdrachtgever een belangrijke rol. Uiteraard maakt ook de productie het verschil. Ook op Sign & Print festival komen deze elementen samen, de ideale plek om onze projecten te tonen.”

‘Information Superpower’

Poster Project.

Iedere twee jaar ontdekt Graphic Matters talentvolle ontwerpers. Met de Open Call van het Poster Project 2019 werden ontwerpers uitgedaagd een poster te ontwerpen geïnspireerd op het thema Information Superpower. Uit meer dan 1.500 inzendingen uit 62 landen werden de 50 beste posters geselecteerd. Hierin worden actuele en urgente kwesties verbeeld aan de hand van infographics, datavisualisaties, kaarten en handleidingen. Naast traditionele printposters zijn er ook zes ‘moving’ posters.

‘Flags of Peace’

Flags of Peace.

Signage is een big-thing bij muziekfestivals. Vlaggen worden hierbij vaak ingezet om een unieke sfeer te creëren. Daarom presenteert Graphic Matters ook Flags of Peace, wat perfect aansluit bij hetgeen wat Sign & Print Festival 2020 wilt uitstralen. Afgelopen jaren zijn er namelijk verschillende pogingen ondernomen om één vredesvlag wereldwijd te ontwikkelen. Geen enkele vlag heeft tot op heden internationale erkenning gekregen. Wat definieert vrede? Hoe kan het worden gesymboliseerd? En hoe kom je tot het juiste design?

Het project Flags of Peace, opgezet door ontwerpbureau Trapped in Surburbia, laat zowel gevestigde als getalenteerde designers een vlagontwerp maken van elke nationaliteit ter wereld. Samen vormen de vlaggen een wereldwijd spectrum van ideeën over vrede, waarvan een exclusieve selectie buiten getoond wordt tijdens Sign & Print Festival. De flags of peace voorafgaand óf na een bezoek aan het festival te bekijken.

Augmented Reality

Creatieve duizendpoot Dennis Elbers is ook zelf fysiek aanwezig tijdens het festival. In de area Technologieën gaat Elbers het hebben over zijn visie over de toegevoegde waarde van Augmented Reality op visuele communicatie. Deze sessie vindt plaats op donderdag 12 maart in de middag. Het exacte tijdstip wordt nader bekendgemaakt.

‘History of Icons’

‘History of Icons’.

Daarnaast wordt de expositie ‘History of Icons’ – een ode aan jouw desktop – tentoongesteld. “De digitalisering van de grafimedia- en signindustrie is tegenwoordig hét gesprek van de dag. De iconen op jouw beeldscherm zijn sinds de uitvinding van de pc vaak veranderd. Nieuwe hardware en besturingssystemen maken steeds meer gedetailleerde grafische interfaces mogelijk. Deze ruimtelijke infographic toont een historisch overzicht van desktop iconen én dat is een toffe manier om dit ook tijdens het festival onder de aandacht te brengen”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

Gratis toegang

Sign & Print Festival is op 11 en 12 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Registratie voor het festival is gratis met gebruik van de code 9506Inschrijven kan hier.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.