Signnieuws

Mimaki meldt dat haar 3DUJ-553 fullcolour 3D-printer op de shortlist staat voor de prestigieuze TCT Awards. De 3D-printer is finalist in de categorie Hardware Award – Polymers.

De TCT Awards bekronen de innovators, technologieën en medewerkers achter de toonaangevende voorbeelden van additive manufacturing, 3D-printing, ontwerp en engineering over de hele wereld. De awarduitreiking vindt tijdens de TCT Awards 2018 plaats op woensdagavond 26 september 2018 in het Hilton Birmingham Metropole.

Vereerd

“Wij zijn vereerd dat onze unieke 3DUJ-553 fullcolour 3D-printer in aanmerking komt voor deze prestigieuze award”, zegt Danna Drion, Marketing Manager EMEA bij Mimaki Europe. “Dit innovatieve systeem werd ook genomineerd als Innovation of the Year voor de 3DPI Awards 2018 en sleepte een prestigieuze EDP Award 2018 in de wacht als beste 3D-additieve kleurenprinter. Deze uiteenlopende awards en awardnominaties laten zien hoe uniek deze printer echt is. We zijn blij met de erkenning die hij krijgt in de branche.”

Fullcolour 3D-printer

Uniek aan de Mimaki 3DUJ-553 3D-printer is dat hij dankzij zijn kleurcapaciteiten de mogelijkheid biedt om meer dan 10 miljoen kleuren te produceren in lagen tot zo fijn als 19 µm. Ook interessant is dat na afloop van de productie van het object zijn, in water oplosbare, ondersteuningsmateriaal gemakkelijk is weg te wassen. Dit bespaart tijd en voorkomt dat het object beschadigd raakt bij het verwijderen van het ondersteuningsmateriaal. De beschikbaarheid van doorzichtige inkt geeft een extra dimensie aan 3D-printwerk met een veredelde uitstraling.

TCT Awards

De TCT Awards, die worden gepresenteerd door TCT Magazine, richten zich op het kruispunt van technologie en toepassingen met toonaangevende voorbeelden van innovatieve oplossingen voor additive manufacturing. Deze awards erkennen alle partners in een project, van ontwerpers en engineers tot technologieleveranciers.

De awards bekronen innovatie van ontwerp tot productie in een breed scala aan branches, inclusief medische, lucht- en ruimtevaart-, automobiel- en consumentenprojecten. Op de awarduitreiking in september zal ook iemand uit een shortlist van drie namen worden opgenomen in de prestigieuze en felbegeerde TCT Hall of Fame.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.