Signnieuws

Mimaki Europe toont op Fespa 2020 als hoofdattractie zijn nieuwe hybride digitale textielprinter, de Tx300P-1800 MkII.

De Tx300P-1800 MkII hybride textielprinter van Mimaki wordt gedemonstreerd op Fespa 2020.

De printer heeft volgens Mimaki een uniek design en is zeer veelzijdig. Het is zowel een direct-op-textiel- als transferprinter met uitwisselbare platen en drie verschillende inktcombinaties.

Mogelijkheden

De printer voegt sublimatie-transferprinten aan de mogelijkheden toe, zodat nieuwe materialen en toepassingen mogelijk worden. Door de mogelijkheid om binnen één systeem diverse materialen – van modetextiel tot interieurstoffen en behangpapier – te bedrukken, is de printer ‘een ideale instapoplossing’, aldus Mimaki.

De Tx300P-1800 MkII beschikt over een uitwisselbare plaat die handmatig kan worden geïnstalleerd voor het printen op transferpapier.

Schakelen

De Tx300P-1800 MkII van Mimaki kan schakelen tussen direct-op-textiel- en transferdruk door zijn uitwisselbare platen. Wanneer overtollige inkt bij direct-op-textieldruk door de stof komt, wordt ze door een plaat met een inktontvangend kanaal afgevoerd. Bij het afdrukken op thermisch transferpapier kan deze plaat eenvoudig worden vervangen door een vacuümplaat voor drukken op papier, zonder tussenkomst van een onderhoudstechnicus. Gebruikers kunnen kiezen uit drie verschillende inktcombinaties: textielpigment/directe sublimatie, textielpigment/sublimatie-transfer of directe sublimatie/sublimatie-transfer.

Grensverleggend

Danna Drion, Senior Marketing Manager bij Mimaki EMEA: “Met deze nieuwe hybride printer bieden we niet alleen een betaalbaar, gestroomlijnd enkelvoudig systeem voor het printen op zowel papier als textiel, we bieden printserviceproviders ook de veelzijdigheid om verschillende substraten en toepassingen te blijven uitproberen.”

Meer op Fespa

De nieuwe hybride digitale textielprinter is onderdeel van een reeks van 15 producten die Mimaki dit jaar op Fespa demonstreert, waaronder de SWJ-320EA grootformaat solventprinter, de JFX200-2513 EX vlakbed UV-inkjetprinter en twee modellen in de recent gelanceerde Plus-reeks. Bezoekers kunnen ook de 3D-printtechnologie van Mimaki leren kennen via de voorbeelden in kleur die aangemaakt zijn op de 3DUJ-553 3D-printer.

Mimaki op Fespa Madrid (hal 7, stand C20)

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.