Signnieuws

Ricoh versterkt haar positie als speler in de professionele printsector met de overname van ColorGate. Het softwarebedrijf ColorGate Digital Output Solutions GmbH beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van kleurbeheer en levert al ruim twintig jaar software aan de signmarkt.

Ricoh is op overnamepad, want eerder deze maand meldde de fabrikant het Japanse bedrijf LAC Corporation te hebben overgenomen, die bekend staat om zijn gepatenteerde inkjettechnologie voor het direct printen op driedimensionale objecten. Deze acquisitie versterkt Ricoh’s industriële printactiviteiten. Lees het bericht hierover.

Printersoftware

En nu dus de overname van ColorGate, gevestigd in Hannover, dat beschikt over een enorm netwerk en de Europese marktleider is in professionele printersoftware. D

e ColorGate-technologie voor kleurbeheer kan een grote verscheidenheid aan materialen bedrukken en decoreren die worden gebruikt voor verpakkingen, vloeren, behang, textiel en signproducten. Verder wordt de software voor kleur- en procesbeheer ingezet voor standaardisering en automatisering in groeiende markten voor digitaal printen, zoals de design- en textielindustrie.

Transformatie naar digitale productie

Sander Sondaal, Director Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Nederland, zegt: “Door de softwaretechnologie van ColorGate te combineren met onze eigen signprinters, kan Ricoh oplossingen bieden voor het gehele printproces. Dankzij de overname kan ColorGate de printactiviteiten uitbreiden en de wereldwijde positie versterken. Samen zijn we in staat om de klanten te ondersteunen bij de transformatie van analoge naar digitale productie.”

Thomas Kirschner, medeoprichter – die aanblijft als CEO van ColorGate -, reageert: “We zijn er trots op dat Ricoh ons heeft gekozen om bij te dragen aan deze sterke groeistrategie, terwijl we tegelijkertijd ons klantenbestand, onze OEM-partners en ons distributiekanaal blijven bedienen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.