Signnieuws

Filmolux is van 16 tot en met 18 september 2018 aanwezig als exposant op Sign2com in Kortrijk. Filmolux presenteert daar een uitgebreid productaanbod van printmedia, lamineer- en opplakfolies.

Voortbordurend op het succesvolle ‘The Hotel’ beursconcept van Neschen en Filmolux tijdens Fespa 2018, is de stand op Sign2com in het Belgische Kortrijk wederom gebaseerd op een modern boetiekhotel. In deze inspirerende omgeving wil Filmolux bezoekers laten kennismaken met diverse nieuwe materialen en toepassingsmogelijkheden.

Nieuwe Easy dot producten

Zo toont Filmolux de nieuwe kleurfolies binnen de easy dot range. Naast goud en zilver zijn nu ook de kleuren rood, geel, groen, blauw en zwart toegevoegd. De folies zijn geschikt om te plotten en ideaal voor belettering. De Easy dot krijtbord variant is naast zwart nu ook verkrijgbaar in een groene variant. Deze folies kunnen worden beschreven met traditioneel krijt en krijtstiften. De folies zijn geschikt voor het printen met (eco)solvent-, latex- en UV-inkten.

Moeilijke ondergronden

Om te voldoen aan de eisen van klanten in de interieur- en signage markt presenteert Filmolux twee high-tack folies met een extra sterke kleefkracht. Solvoprint performance wall-grip is een polymeer geschikt voor lange termijn toepassingen, voor korte termijn acties is de monomeer versie Solvoprint power-tack 180 ontwikkelt. Deze folies hechten moeiteloos op ruwe poreuze oppervlakken en oppervlakken met een lage oppervlaktespanning, zoals gips, beton, spaanplaat en polypropyleen.

Textiel

Naast zelfklevende media presenteert Filmolux ook diverse bedrukbare textielsoorten van de Duitse textielfabrikant Pongs. Deze producten zijn niet alleen creatief inzetbaar, maar kunnen ook in functioneel opzicht bijdragen aan interieuroplossingen, bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen met de akoestiek in grote ruimtes.

Zelfklevende meubelfolie

Voor het decoreren van meubilair zijn er Tecosmart zelfklevende meubelfolies die meubels in een handomdraai van een nieuwe uitstraling voorzien. De folies zijn verkrijgbaar in 44 verschillende designs, van een rustiek houtdecor tot een industriële betonlook. De folie is gemaakt op papierbasis waardoor zij vorm-stabiel blijft, dus niet kromtrekt of krimpt. Het robuuste oppervlak heeft een hoge chemische oppervlakteweerstand en is daardoor praktisch onverwoestbaar, aldus Filmolux.

Lamineermachine

Naast media demonstreert Filmolux de Neschen HotLam 1650 lamineermachine, geschikt voor het opplakken en lamineren van drukwerk met een breedte tot maximaal 1650 mm. De machine beschikt over een verwarmde bovenwals, instelbaar tot maximaal 160 graden Celsius voor het verwerken van diverse materialen, zoals (hitte activeerbare) lamineerfolies en dubbelzijdig klevende opplakfolies. De Neschen HotLam 1650 heeft een verwerkingssnelheid van 12 m/min.

Filmolux is op Sign2Com op stand 432 te vinden.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.