Signnieuws

Poppodium De Effenaar en Brainport Development beginnen een project om bedrijven in de regio Eindhoven kennis te laten maken met de virtuele wereld. Zij organiseren VR/AR-kennismakingssessies en begeleiding door een onafhankelijke ervaren adviseur.

Tijdens de twee uur durende sessies kunnen bedrijven ervaren wat de mogelijkheden van Virtual en Augmented Reality kunnen zijn voor branches waarin ze actief zijn. Want ‘Je ziet het pas als je het ervaart’, zo luidt het credo van dit project.

Bedrijfskundige toepassingen

Volgens Ruud van Iwaarden, bedrijfsadviseur en programmamanager bij Brainport Development, associëren veel bedrijven VR en AR nog – ten onrechte – met gaming. “Terwijl er echt heel interessante bedrijfskundige toepassingen mogelijk zijn, die vaak ook makkelijker toe te passen zijn dan gedacht.” Hij noemt verbetering van de human machine interface (relatie tussen mens en machine), servitisation (onderhoud machines; een groeiend verdienmodel voor hightech bedrijven) op afstand (dus niet meer nodig om voor onderhoud naar internationale klanten te reizen) en virtualisatie van design als mogelijke toepassingen.
De sessies zijn kosteloos dankzij de bijdragen van de Metropoolregio Eindhoven, de Effenaar, Brainport Development en diverse regionale bedrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.