Signnieuws

Lang hing er een waas van geheimzinnigheid om heen, maar op drupa toont Zünd haar oplossing om de productiviteit van haar snijtafels te verhogen: een dubbele brug.

Deze nieuwe uitvoering heeft Zünd de naam D3 gegeven. Op drupa werd een D3-L3200 snijtafel getoond. De dubbele brug is verkrijgbaar op dit type tafel (1,80 m breed en 3,20 m lang) of series daarboven.

Zund_D3-cutter

Meer productiviteit

Een D3 machine kost, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 25 en 30 procent meer dan een Zünd-snijtafel met één brug. “Maar je productiviteit en efficiency nemen, afhankelijk van de uit te voeren job en het materiaal – rol of plaat – wel toe met tussen de 60 en 100 procent”, aldus Stephan Jacobs, directeur van Zünd Benelux. “Echt een apparaat om de productie in de afwerking te verhogen. Helemaal als je ‘m combineert met ons Board Handling System BHS.”

Volgens Jacobs kun je alles met een D3 wat je ook kunt met een G3-tafel met één brug. “Dezelfde snelheid, nauwkeurigheid en precisie van de router als men gewend is van Zünd, alleen nu in dubbele uitvoering.” Vanwege de afwijkende constructie van de D3 snijtafel kan een bestaande G3 niet naar een dubbele brug worden omgebouwd, maar er komt wel een speciaal inruilprogramma.

Jobsimulatie

De twee routers op de A- en B-brug werken samen aan de job, maar opereren onafhankelijk van elkaar, middels aansturing vanuit de ZCC-software. Vooral bij veel kleine objecten die in één job moeten worden gesneden, kan de productiviteit hierdoor enorm worden verhoogd. Door een specifieke job te simuleren in de ZCC-software, kan snel inzichtelijk worden gemaakt of snijden met één of twee bruggen sneller is.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.