Signnieuws

“Een echte doorbraak op het gebied van textielprint.” Dat stelt althans Nufar Kiryati, Marcom Manager van Bordeaux Digital PrintInk, met in haar handen kussens, waarvan de motieven zijn geprint met Eden PG inkt.

Nufar_Kiryati (Large)Bordeaux demonstreerde op drupa een complete leefruimte waar alle objecten met Bordeaux inkten waren geprint, maar de nieuwe Eden PG digitale textielinkt trok toch de meeste aandacht. Verkrijgbaar in twee versies: Eden PG LV (low viscosity) en Eden PG MV (medium viscosity). Nu nog alleen in de kleuren CMYK, maar volgens Kiryati komt er binnen een paar maanden ook wit op de markt. “Met deze op watergebaseerde pigmentinkt kan direct op allerlei soorten textiel worden geprint. One ink fits all.”

Geen nabehandeling

“Met de huidige dye-based, acid en reactieve inkten is het printproces op textiel vrij gecompliceerd. Verschillende voor- en nabehandelings procedures, die ook nog eens zijn gelimiteerd voor een bepaald type textiel”, legt Kiryati uit. “De nieuwe Bordeaux Eden PG inkt kan echter worden geprint op alle textielstoffen, zoals  katoen, polyester, viscose, lycra, zijde en allerlei combinaties van deze stoffen.” Een voorbehandeling mag, maar een nabehandeling van de stof is overbodig. Kiryati: “Het is printen en drogen. Hierdoor komt het printen van allerlei textielapplicaties binnen handbereik van elke printshop.”

DX en Gen4/5 printkoppen

Op de stand draaide een TX 500 van Mimaki met Eden PG inkt, maar deze textielinkt is toepasbaar op alle printers die zijn uitgerust met Epson DX (LV) en Ricoh Gen4/5 (MV) printkoppen. De inkt heeft een Ecotex en GOT certificaat gekregen, waardoor het toepasbaar is voor babykleding, aldus Kiryati. De was- en wrijfweerstand bedraagt 5/5 en de kleurechtheid (UV-bestendigheid) 7/8.

www.c-m-y-k.com

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.