Signnieuws

Nederland heeft sinds begin augustus, als eerste land ter wereld, een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden zijn digitaal opgeslagen en als open data beschikbaar gesteld.

Nederland heeft nu een digitaal overzicht van alle verkeersborden.

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en regionale overheden worden de gegevens van verkeersborden in Nederland digitaal opgeslagen en beschikbaar gesteld. Daarbij gaat het onder andere om de afbeelding op het bord, de aanduidingscode en de exacte locatie van het bord.

HR Groep

De gegevens zijn verzameld door HR Groep en worden via de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) als open data beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld aan leveranciers van informatiediensten en aan wegbeheerders. Door deze gegevens te verwerken in verkeersapps of navigatiesystemen, kunnen weggebruikers up-to-date informatie ontvangen over de verkeerssituatie op hun route. De dataset komt voor alle belangstellenden gratis als basisdienst beschikbaar via de NDW.

Wereldprimeur

Nederland is het eerste land ter wereld met zo’n digitaal overzicht van verkeersborden. In eerste instantie gaat het om de data van alle borden langs provinciale en hoofdwegen en de borden in de 130 grootste gemeenten in ons land. Na de zomer volgen de borden in alle kleinere gemeenten van ons land.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.