Signnieuws

Epson komt met een industriële dye-sublimatieprinter. Het betreft de SureColor SC-F10000, de eerste 76-inch grootformaatprinter van Epson. Deze dye-subprinter is specifiek ontwikkeld voor de textielproductiemarkt.

Epson positioneert de SureColor SC-F10000 in de textielproductiemarkt waar hoge productiviteit, snelheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Toepassingen waaraan kan worden gedacht zijn prints voor mode, sportkleding, woninginrichting, promotieartikelen en soft signage. Epson stelt dat het alle componenten – inclusief printkoppen, inkt, firmware en software – voor de SC-F10000 zelf fabriceert.

Nieuwe standaard

Neil Greenhalgh, productmanager voor Epson Europe, zegt: “In de dye-sublimatiesector eisen klanten snelle doorlooptijden, consistente prestaties, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Met deze eisen in het achterhoofd hebben we een industriële dye-sublimatieprinter ontwikkeld die, naar onze mening, een nieuwe standaard zet. De SC-F10000 biedt de hoogste verwerkingscapaciteit van alle Epson grootformaatprinters en is uitgerust met vier nieuwe PrecisionCore Micro TFP-printkoppen en een ‘hot-swap’ bulkinktoplossing die is ontworpen om bedrijven draaiende te houden.”

De SC-F10000, voorzien van een intuïtief lcd-aanraakscherm, heeft een productiecapaciteit tot 252 vierkante meter per uur. De machine is uitgerust met Epson Precision Dot-technologie, een combinatie van drie technologieën voor dye-sub: new Halftone, LUT en Micro Weave. En auto-adjustment technologie inclusief een geïntegreerde RGB-camera.

Bulkinkt

Media is eenvoudig in te voeren met een hendel aan de voor- en achterkant. De printer beschikt over een nieuwe droger, wat leidt tot minder inktoverdracht naar de onderkant van de media en geen vouwen. De automatische spanningscontrole (Ad-ATC) zorgt voor nauwkeurige en stabiele invoer. Er kan worden gekozen uit bulkinktdozen van 10 of 3 liter.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.