Signnieuws

Een enorme muurprint gemaakt door een graffiti-robot. Misschien wel de toekomst van grootformaat visuals op muren. Technologie-nieuwssite New Atlas schrijft over dit prototype van SprayPrinter.

SprayPrinter kwam in 2016 op de markt met een innovatief app-gestuurd apparaat dat wordt gekoppeld aan een graffiti-spuitbus en waarmee kunstwerken op muren zijn aan te brengen. Een soort combinatie tussen een analoge en digitale print, een handheld printer op een spuitbus. Maar het gaat nu een stap verder.

Vijf kleuren

Foto Sprayprinter

Het bedrijf heeft nu een prototype robot gemaakt dat veel grotere en moeilijk bereikbare muren aankan door op de wanden omhoog en omlaag te klimmen via een kabel en dat werkt met vijf spuitbussen tegelijk, elk met SprayPrinter-kop. Het apparaat wordt gevolgd door een computer die zijn positie voortdurend kan vaststellen door zijn plaats op de kabel te berekenen die het omhoog en omlaag vervoert.

Commercieel

Het complexe systeem moet nog worden verfijnd voordat het bedrijf een commercieel product produceert. SprayPrinter hoopt eind van het jaar met een eerste serie de markt op te kunnen.

In onderstaand filmpje zie je de muurschildering tot leven komen op een 90 meter hoge toren.

Bronnen: NewAtlas / SprayPrinter / YouTube

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *