Signnieuws

Kornit Digital brengt een nieuwe DTG-printer op de markt, de Storm HD6. Het systeem is uitgerust met de eerder dit jaar geïntroduceerde HD-printtechnologie. De Storm HD6 wordt onthuld op Fespa Berlijn.

Beursbezoekers van Fespa Berlijn 2018 kunnen in mei de DTG-printer dus voor het eerst live in actie zien, maar deze zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 commercieel beschikbaar zijn. De Storm HD6 heeft zes kleurkanalen (CMYK, Red, Green) plus wit. 

Storm HD6

In januari introduceerde Kornit Digital de nieuwe HD-printtechnologie voor zijn Avalanche Direct-To-Garment systemen. Nu komt de technologie dus ook beschikbaar voor het Storm platform en volgt de aankondiging van de Storm HD6. Kornits HD print engine wordt gecombineerd met NeoPigment Rapid inkt, wat volgens de fabrikant leidt tot significante reductie qua inktconsumptie en kosten per print. De Storm HD6 bespaart op beide factoren met zo’n 30 procent vergeleken met de Storm Hexa.

Reductie printkosten

De nieuwe kosten per print niveaus maken de HD-systemen tot een aantrekkelijke keuze voor zeefdrukkers en digitale printondernemers die printen tussen 1 en 500 exemplaren. De nieuwe systemen, bestaande uit de Avalanche HD6, Avalanche HDK en Storm HD6, zijn uitgerust met 4 liter bulkinktcontainers met Kornit’s NeoPigment Rapid inkt. Deze inkt biedt een verbeterde gamut voor spotkleuren en bedrijfs-/merkkleuren. De opaciteit en de verzadiging van de witte inkt zijn verbeterd, alsook een geperfectioneerde hand feel, dat voor zeefdrukkers een belangrijke vereiste is. De printkwaliteit wordt verder verbeterd door ColorGate’s Professional RIP oplossing.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.