Signnieuws

Wrapgrootheden uit de gehele wereld troffen elkaar in de arena op Fespa Digital in Amsterdam. Na twee dagen spannende strijd mag Jim Miller, van Miller Decals uit de Verenigde Staten, zich World Wrap Master 2016 noemen.

WorldWrapMasters_2016

De Wrap Hub op de beursvloer van Fespa Digital (hal 7) was gedurende vier dagen een echte publiekstrekker. Niet in de laatste plaats door de workshop die dagelijks rond het middaguur werden gehouden door de wrapspecialisten Justin Pate (The Wrap Institute) en Ole Solskin (voorzitter Wrap Master jury). Werken met mesjes en knifeless tape, wrappen met chroomfolie, ‘driehoeken’ en koude strechtechieken, de karakteristieken van verschillende folies, het kwam allemaal aan bod.

Jim Miller in actie.
Jim Miller in actie.

Wrapcompetitie

Maar de Wrab Hub was natuurlijk op de eerste plaats het podium voor de wrapcompetitie. Op de eerste twee beursdagen vonden de kwalificatiewedstrijden voor de Europese regio plaats. Deze trokken in totaal 28 deelnemers uit 15 landen.

Op 10 en 11 maart was het echter tijd voor de finale voor de wereldbeker. Regionale en nationale winnaars van erkende Fespa Wrap Master wedstrijden bonden gedurende twee dagen met elkaar de strijd aan. Er moesten verschillende items worden gewrapped, waaronder een Audi A1 Sportbacks, klompen en superhero items.

World Wrap Masters 2016, v.l.n.r.: Michael Szwacki uit het Verenigd Koninkrijk (derde), Jim Miller uit de VS (eerste) en Ruan Greeff uit Zuid-Afrika (tweede).
World Wrap Masters 2016, v.l.n.r.: Michael Szwacki uit het Verenigd Koninkrijk (derde), Jim Miller uit de VS (eerste) en Ruan Greeff uit Zuid-Afrika (tweede).

Jim Miller

Uiteindelijk mocht Jim Miller, van Miller Decals uit de Verenigde Staten, zich World Wrap Master 2016 noemen. Ruan Greeff uit Zuid-Afrika  (Wrap Master Africa 2015) en Michael Szwacki uit het Verenigd Koninkrijk, legden beslag op de tweede en derde plaats, goed voor een prijzengeld van respectievelijk €1.250 en €750 en tas met inhoud. Miller won €2.500, maar bij hem ging natuurlijk vooral om de eer.

Jury

Naast Ole Solskin en Justin Pate bestond de vakjury verder uit Kiss Lajos (winnaar 2014/2015) en John Duever. Het event werd gesponsord door Avery Dennison en Mimaki.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.