Signnieuws

Mehler Texnologies, leverancier van gecoat textiel, wordt door de overname van de Low & Bonar Group onderdeel van de Freudenberg Group. Deze laatste is een particuliere Duitse groep van bedrijven met een sterke traditie in textiel.

Carl Johann Freudenberg richtte in 1849 zijn bedrijf op in Weinheim. Op minder dan 200 kilometer afstand en rond dezelfde tijd (1837) opende Valentin Mehler zijn weverij in Fulda. Deze twee komen nu samen. De Freudenberg Groep heeft inmiddels meer dan 500 vestigingen in 60 landen wereldwijd. In 2019 had de Freudenberg Groep wereldwijd 50.000 medewerkers in dienst en behaalde een omzet van € 9,5 miljard en een bedrijfswinst van € 820 miljoen.

Performance Materials-divisie

Mehler Texnologies voegt zich bij de Freudenberg Performance Materials-divisie, die een wereldwijde leverancier is van innovatief technisch textiel voor een breed scala aan markten en toepassingen zoals kleding, automotive, bouwmaterialen, energie, filtermedia, gezondheidszorg, interieurbouw, schoen- en leergoederen als specialiteiten.

Mehler Texnologies gecoat technisch textiel zal het ruime portfolio van Freudenberg aanvullen met complementaire producten, aldus een persverklaring. Met de sterke financiële steun van de groep en grote drive op het gebied van R&D ziet Mehler Texnologies naar de toekomst toe nog meer innovatiekracht. Het doel: het transformeren van de behoeften van de klant in gecoate stoffen, innoveren en het leveren van hoogwaardige producten ‘Made in Germany’.

Bekende merken

Bekende merken van Mehler Texnologies – zoals Valmex, Polymar, Airtex en Plastel – blijven staan ​​voor hoogwaardig gecoat textiel dat kan worden omgevormd tot stadiondaken, vrachtwagenzeilen, industriële afdekkingen, zonwering, tenten, zwembadafdekkingen, boten, flexibele containers , gebouw façades en talloze andere toepassingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.