Signnieuws

Memjet heeft John Ortiz aangesteld als vicepresident van inkt en materialen. Hij bepaalt de strategie, ontwikkeling en productie van de inkt van de VersaPass-, DuraLink- en DuraFlex-technologieën.

John Ortiz.

In de printtechnologieën van Memjet wordt inkt opgewarmd tot een temperatuur van 310 °C om inktbellen te produceren die vervolgens inktdruppels afstoten door duizenden nauwkeurige spuitkanaaltjes met een diameter die kleiner is dan die van een menselijk haar. Wanneer de inkt door het spuitkanaal gaat, worden de inktpunten met 1600 x 1600 dpi geplaatst op papier dat beweegt met een snelheid van maximaal 200 m/minuut.

Uitbreiding

“De formule van de inkt is uiterst belangrijk voor de groei van digitale druk en diens uitbreiding naar nieuwe markten”, zegt Len Lauer, ceo van Memjet. “Het leiderschap van John, zijn sterke achtergrond en diepgaande kennis van de sector, zullen de vooruitgang van Memjet op het vlak van inkt versterken om aan de behoeften van deze groeiende markt te voldoen, niet alleen nu maar ook in de toekomst.”

HP

Ortiz werkte meer dan twintig jaar lang in leidinggevende functies bij HP. In die jaren lag de nadruk op duurzaamheid, milieuprogramma’s en de ontwikkeling en productie van inkt. Ortiz was ook manager bij Microsoft en diende als luitenant in de Amerikaanse marine.

San Diego

Het hoofdkantoor van Memjet zit in San Diego en heeft vestigingen in Dublin, Sydney, Taipei, Singapore en Boise, Idaho (VS).

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.