Signnieuws

Mimaki lanceert de 3DGD-1800, een 3D-printer voor de productie van grote objecten in een behoorlijke snelheid. Een OEM van de Massivit 1800, die in combinatie met Mimaki’s 2D-grootformaatprinters interessante mogelijkheden biedt voor de signbranche.

De nieuwe Mimaki 3DGD-1800 3D-printer.

Het betreft een OEM gebaseerd op de Massivit 1800 printer van Massivit 3D, maar nu dus gestoken in een Mimaki-jasje en verspreid door het wereldwijde netwerk van Mimaki. De Mimaki 3DGD-1800 3D-printer maakt grootschalige productie van 3D-objecten mogelijk, volgens Mimaki tot drie keer sneller dan met conventionele Fused Filament Fabrication (FFF) -type 3D-printers. “De Mimaki 3DGD-1800 3D-printer verbindt de 2D-printexpertise en 3D-technologie-innovaties van Mimaki”, aldus Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki, tijdens een online persconferentie.

Groot en snel

Bert Benckhuysen:
“De potentiële impact van deze 3D-printer is enorm.”

De printer is geschikt voor de productie van objecten tot 1,8 meter hoogte in slechts zeven uur. De machine beschikt over een aantal tijd- en kostenbesparende functies, waaronder dubbele kopconfiguratie om gelijktijdige uitvoer van twee structuren mogelijk te maken. De Mimaki 3DGD-1800 faciliteert ook de productie van ondersteuningsvrije holle constructies, waardoor de productie verder wordt gestroomlijnd en toevoeging van interne verlichting mogelijk is. “Je kunt een object in twee delen tegelijkertijd printen en daarmee de tijd halveren”, aldus Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe.

Toepassingen

De technologie opent, volgens Mimaki, een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Van bewegwijzering, evenementdecoraties en displays, tot doosletters, creatieve kunstobjecten en interieurontwerp. Klanten kunnen Mimaki’s portfolio van 2D-printoplossingen gebruiken om de toepassingen te decoreren en daarmee deuren te openen naar nieuwe producten. Benckhuysen: “Wij verbreden met deze printer ons aanbod in het 3D-printen. En onze partners, waaronder Massivit, krijgen hiermee toegang tot het wereldwijde klantenbestand van Mimaki, en daarmee een grote ingang tot de signindustrie. We gaan deze printer in 150 landen verkopen. Massivit blijft daarnaast haar eigen verkoopkanaal ondersteunen.”

Techniek

De 3DGD-1800 maakt gebruik van Gel Dispensing Printing-technologie van Massivit 3D, waarbij gelachtige UV-uithardende hars lineair wordt geëxtrudeerd en gebruik wordt gemaakt van LED-UV-licht om de hars onmiddellijk uit te harden, waardoor snelheden tot 350 mm hoogte per uur mogelijk zijn. Het maximale printformaat van een object bedraagt 1450 x 1110 x 1800 mm.

De Mimaki 3DGD-1800 is vanaf april 2020 verkrijgbaar. Wat de printer exact gaat kosten, wordt in de komende weken bekendgemaakt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.