Signnieuws

De Tiger 1800B reeks van Mimaki van digitale productieprinters voor textiel is verbeterd. De Tiger 1800B MkII biedt een extra hoge kwaliteitsmodus op 1200 dpi en diverse verbeteringen.

“Het tempo van de transformatie van conventioneel naar digitaal op het gebied van textiel en kleding blijft toenemen. Als pionier in dit marktsegment legt Mimaki zich erop toe betaalbare, toonaangevende oplossingen te bieden voor dit segment”, zei Bert Benckhuysen, Product Manager EMEA bij Mimaki Europe.

Tiger 1800B MkII

De Mimaki Tiger 1800B MkII printers zijn er in twee modellen: voor direct-op-textiel en sublimatie via hittetransfer. De machine print tot 385 vierkante meter per uur en bestrijkt een breed productiespectrum, van het maken van samples tot het produceren van kleine tot middelgrote productieruns.

Streepvorming minimaliseren

Er is nu een extra printmodus van 1200 dpi beschikbaar voor verbeterde printkwaliteit.
Er is een arsenaal unieke Mimaki Core Technologies toegevoegd aan de machine. Het Mimaki Advanced Pass System (MAPS) minimaliseert streepvorming en kleurverschuiving door de rand van de machinegang te spreiden. Zo krijgt het grensgebied een verloop, wat resulteert in een vloeiender geprint beeld. Mimaki’s bewezen Nozzle Checking Unit (NCU) en Nozzle Recovery System (NRS) zijn ook ingebouwd in deze nieuwe printers. Dit maakt continu printen in hoge kwaliteit mogelijk, zelfs als er spuitmondfouten optreden.

Mimaki biedt een ruime keuze aan optionele apparaten. Denk hierbij aan een unit voor invoer van rolmedia die uitgerust is met een centreerinrichting en spanningsstang, een unit voor jumborollen om te kunnen printen op lange rollen stof of hittetransferpapier, en opties voor het drogen en wikkelen of plooien van bedrukte stoffen.

Sublimatie transferpapier

Op Fespa 2018 werd de Tiger-1800B MkII getoond in combinatie met een jumborol Mimaki Vision Jet-X sublimatie transferpapier. Van sportkleding, vlaggen en spandoeken die inktdepositie met een hoge densiteit vereisen, tot mode- en woningstoffen met minder inktdekking: Mimaki Vision Jet-X, dat beschikbaar is in de breedten 1620 en 1830 mm, is papier met een licht gramgewicht van 57 g/m². Het zorgt voor stabiele papierinvoer en bedrukking, wat krimp en misregistratie van het papier voorkomt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.