Signnieuws

Printing United, de opvolger van bekende SGIA-beurs die oorspronkelijk gepland stond op 21-23 oktober 2020 in Atlanta, gaat niet door vanwege Covid-19. Daarvoor in plaats komt, volgens de organisatoren, ‘een krachtige online ervaring’.

De beslissing om de fysieke beurs niet door te laten gaan, komt na uitgebreide gesprekken, actuele onderzoeken en projecties van de ontwikkeling van het coronavirus die het Printing United-team sinds het begin van de pandemie heeft doorlopen. Details met betrekking tot het nieuwe online evenement volgen binnenkort.

Feedback

Eerdere feedback van bezoekers en exposanten suggereerden dat bedrijven bereid waren om te reizen en deel te nemen aan de show die dit jaar in oktober gepland stond in Atlanta. De recent ontwikkelingen rond het coronavirus in de Verenigde Staten leiden echter tot nieuwe inzichten. De vele onzekerheden en het gevaar van een potentiële piek later dit jaar, maken het onmogelijk om het evenement op verantwoorde wijze te houden, aldus de organisatie.

Forse groei in 2021

Andy Paparozzi, Chief Economist van de Printing United Alliance, verwacht dat – op gezag van door The Wall Street Journal ondervraagde economen –  te verwachten dat de Amerikaanse economie in 2021 fors zal groeien – met het hoogste tempo in bijna 40 jaar. “Dat zal de printindustrie een grote boost geven vanwege de te verwachten mentaliteitsverandering bij veel bedrijven van kostenreductie en een stand in de ‘overlevingsmode’, naar kapitaalinvesteringen en groei.”

Online ervaring

Vandaar dat alles uit de kast wordt gehaald om in 2020 toch een online evenement te houden. “We zijn vereerd door het aantal exposanten en partners dat de behoefte heeft uitgesproken om Printing United te laten plaatsvinden”, zegt Mark J. Subers, President, Printing United. “Hoewel we ons realiseren dat dit niet hetzelfde is als het samen onder één dak zijn, vinden we een online event op dit moment de meest verantwoorde en heilzame route. We blijven ons inzetten om de industrie een ervaring te bieden zoals niemand eerder heeft gezien.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.