Signnieuws

FM Brooks lanceert ‘Pure Digital’. Dit evenement heeft als doel de Europese creatieve industrie  te verwonderen met echt innovatieve toepassingen van digitaal printen. Het wordt van 17 tot en met 19 april 2018 gehouden in RAI Amsterdam.

In tegenstelling tot traditionele printgebaseerde vakbeurzen is het format, de inhoud en de stijl van Pure Digital speciaal ontworpen om de creatieve industrie aan te trekken, aldus de organisatoren. Men noemt creative directors, architecten, interieurontwerpers,grafische ontwerpers, modeontwerpers, marketeers en ondernemers die een (grootformaat) printbedrijf runnen.

Inspiratie en contacten

Volgens hen is dit het enige en exclusieve Digital Print Event voor de creatieve industrie in Europa. Pure Digital wil het allerbeste qua creatieve ontwerpen presenteren op het gebied van digitaal geprinte applicaties. Van interieurstoffen in kleine oplages, op maat gemaakt behang, decoratieve en promotionele prints in de retail tot innovatieve verpakkingscampagnes.

Pure Digital wil echter niet alleen inspireren, maar ook de juiste contacten leggen. Contacten tussen exposerende leveranciers van apparatuur, printbedrijven en creatieven die de mogelijkheden van digitaal printen willen verkennen om het te kunnen gebruiken in komende projecten of campagnes.

Pure Digital Co-Founders – Marcus Timson (links) en Frazer Chesterman.

Innovatieve kracht

Frazer Chesterman van FM Brooks legt uit: “Met Pure Digital streven we ernaar om de creatieve en marketingindustrie te inspireren met de innovatieve kracht van digitaal printen. Bijna dagelijks worden nieuwe technologieën gelanceerd, die vaak adembenemende toepassingen mogelijk maken. We zullen de katalysator zijn die deze applicaties, technologieën en leveranciers samen onder één dak brengt, om de kracht van digitaal printen te demonstreren en de groei van de creatieve gemeenschap en de digitale printmarkt te ondersteunen.”

Volgens Chesterman wordt Pure Digital geen traditionele printshow, “maar een platform dat ‘cutting edge’ design koppelt aan het ongelooflijke van digitaal printen. Een forum dat bezoekers leert wat er mogelijk is wanneer deze twee werelden worden gecombineerd; vaak vooruitstrevende en bekroonde projecten die leiden tot superieure commerciële resultaten.”

Nieuwe marktmogelijkheden

Op basis van hun ervaring en enorme staat van dienst als het gaat om het organiseren van succesvolle beurzen in de grootformaat grafische markt, en meer recent de lancering en ontwikkeling van de InPrint Shows, komt de introductie van Pure Digital door FM Brooks op een moment dat de Europese grootformaat grafische markt steeds meer richting commodities beweegt. Het streven van Pure Digital is nieuwe marktmogelijkheden te ontsluiten.

Pure Digital zal voor printbedrijven een brandpunt zijn om hun echte potentieel te verbeteren of te ontdekken, terwijl de creatieve industrie op haar beurt wordt geleerd om te vragen naar digitale printproductie met meer toegevoegde waarde en nieuwe applicaties – of dit nu is op het gebied van decoratie, de detailhandel of verpakkingen, aldus FM Brooks.

RAI Amsterdam

Het evenement vindt plaats in de RAI in Amsterdam, een van de meest creatieve hoofdsteden van Europa. Daarnaast zal het evenement worden gecombineerd met Building Holland, een al bestaande jaarlijkse driedaags innovatie-event voor de bouw en vastgoed die wordt bezocht door onder andere (binnenhuis)architecten, interieurontwerpers en productiebedrijven.

Volgens Marcus Timson van FM Brooks zijn verschillende printgerelateerde shows er tot nu toe niet in geslaagd om de creatieve industrie effectief bereiken. “Omdat ze er niet in zijn geslaagd een uniek en onderscheidend merk en ervaring te ontwikkelen, dat resoneert met de creatieve industrie.”

Pure Digital Development Group in Amsterdam bijeen.

Feedback

Timson stelt dat bij de lancering van het nieuwe evenement, vorige week in Amsterdam, bijna 30 koplopers op het gebied van digitale printinnovatie ondersteuning en kwalitatieve feedback gaven. “Ze hebben niet alleen het concept van Pure Digital goedgekeurd, maar ook bevestigd dat het in lijn is met hun strategische visie als toonaangevende producenten van printapparatuur.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.