Signnieuws

Werd in mei bij T-Shirt & Sons de eerste Kornit Vulcan industriële DTG-printer geïnstalleerd, daar komt nu een tweede bij. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en Nederland (Venlo).

T-Shirt & Sons is een producent van geprinte kleding en accessoires voor wereldwijde klanten in de retail, kunst, muziek en goede doelen. Daarnaast biedt het bedrijf dropship productiediensten aan detailhandelaren in kleding.

Industriële DTG-printer

Gemiddeld produceert T-Shirt & Sons 9.000 beprinte kledingstukken per dag. In mei investeerde het bedrijf in een Kornit Vulcan systeem om hoge kwaliteit prints te kunnen leveren met een ongeëvenaard kleurengamma en een buitengewone soft feel van de kleding. De probleemloze installatie, snelle aanloop en ROI van hun nieuwe DTG-printer heeft T-Shirt & Sons al gauw doen besluiten om een order te plaatsen voor een tweede machine. Deze wordt in het derde kwartaal van 2018 geïnstalleerd.

Sneller dan zeefdruk

Andy Lunt, die samen met zijn broer Jon T-Shirt & Sons in 1989 oprichtte, verklaart de investering op basis van trends in de digitale printmarkt. “Digitaal printen is een ‘gamechanger’ in de industrie van kledingdecoratie. De Kornit Vulcan blijft ons verbazen met zijn lage kosten per print, consistente ultrahoge snelheid en kwaliteit van printen. We zien hiermee kans een brug te slaan tussen het gat van een enkel beprint kledingstuk en de conventionele ‘long run’ gezeefdrukte kleding. We hadden een platform nodig waarmee het financieel mogelijk is om deze middelgrote runs digitaal uit te voeren, naast flexibele eenmalige bedrukkingen op hoge snelheid tijdens het hoogseizoen. De Kornit Vulcan is de eerste die dat mogelijk maakt. We printen nu een serie T-shirts in minder tijd dan dat deze in zeefdruk moet worden voorbereid, laat staan dat er in zeefdruk een sample kan worden gemaakt, gedrukt en geleverd. Deze oplossing bespaart ons tijd en geld.”

Kornit Vulcan

Kornit’s Direct-To-Garment vlaggenschip print 250 kledingstukken per uur; deze snelheid geldt zowel voor donkere als lichte shirts. De Vulcan  produceert fotorealistische kwaliteit prints dankzij de 60 printkoppen en een geavanceerd recirculerend inktsysteem in een zeskleuren plus wit configuratie. De maximale printgrootte is 70×100 cm.

Overigens zijn de twee Vulcans niet de enige Kornit machines die bij T-Shirt & Sons staan, het bedrijf maakt ook al gebruik van 16 Kornit Avalanche 1000 R-Series.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.